OKULʹLAR İÇİN YENİ BİR ÇALIŞMA

OKULʹLAR İÇİN YENİ BİR ÇALIŞMA
Toplantıya Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Mili Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun ve okul idarecileri katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek;” Bize emanet edilen çocukları her şeyden önce şiddetten, yasa dışı örgütlerin ağına düşmekten, kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından korumak, sizlerin olduğu kadar valilik olarak bizlerin de görevidir. Eğitim ve emniyet camiasındaki müdüründen, zincirin en son halkasına kadar herkesin görevidir. Biz neslimizi korumak zorundayız. Biz çocuklarımızın eğitim aldığı kurumları güvenli hale getirmek zorundayız. Onları mutlaka şiddet ve şiddet ortamından uzaklaştırmak zorundayız” dedi.

 

İl Milli Eğitim müdürü Sebahaddin Altun ise proje hakkında şunları söyledi.”Okullarımızda ki emniyet tedbirlerinden dolayı emniyet müdürümüz nezdinde bütün emniyet yetkililerine teşekkür ediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi ÖSS’de elde ettiğimiz Türkiye derecelerinde kuşkusuz emniyet teşkilatımızda büyük paya sahiptir. Başarılı bir eğitim ancak güvenliği sağlanmış bir okulda yapılabilir. Bizim esas gayemiz iyi vatandaş, iyi insan yetiştirmektir. İyi vatandaş sadece derste verilen öğretimle olmaz. Onun için biz iyi insan yetiştirme konusunda bütün tedbirleri alacağız. Velilerimizle iyi ilişkiler içerisinde yeni eğitim-öğretim yılını en iyi, en verimli ve en güvenli bir şekilde değerlendireceğiz.”

 

İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ise konuyla ilgili olarak:”Amacımız çocuklarımızın güvenli eğitim ortamlarında eğitimlerini sürdürmelerini sağlamaktır. Güvenli ortamın olmadığı yerde başarılı eğitim olmaz. Bakanlıklar arasında protokol gerçekleştirilmeden önce de biz üzerimizi düşen görevi fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyorduk. Güvenli okulda en önemli olay iletişimdir. Bizlerin telefonları 24 saat kesintisiz herkese açıktır.

 

Şu anda görülen lüzum üzerine 28 okulumuzun önünde gerekli asayiş ve trafik tedbirleri alınmış durumdadır. Uyuşturucu kullanımı ile ilgili tedbirlerimiz halen devam etmektedir. Trafik görevlisi olacak olan öğrencilerimizin trafik eğitimi yapılmıştır. İrtibat kişileri aracılıyla da herhangi bir sorunu bizlere iletebilirsiniz.” dedi.

 

Toplantı katılımcıların soru cevap bölümüyle sona erdi.