Nimet Çubukçudan Öğretmenlere mesaj

Nimet Çubukçudan Öğretmenlere mesaj
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, tüm öğretmenlere mesaj gönderdi.

Nimet Çubukçu gönderdiği mesajda şunları söyledi;

 

 
Sevgili Öğretmenler
Çok Değerli Meslektaşlarım
Kurtuluş Savaşıʹndan sonra bütün enerjisini ve zamanını yeni Türkiyeʹnin inşasına vakfeden Büyük önder Atatürkʹe başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım 1928 yılının 81.yıldönümünde, onun yaktığı eğitim meşalesinin ışığını yeni nesillere taşıyan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik mesleği r.aman zaman ülkemizin sosyo - ekonomik koşullarından olumsuz etkilense de önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmemiştir, Almış olduğunuz emaneti en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirmek için gösterdiğiniz çaba, öğretmenlik mesleğini ülkemizin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri yapmıştır.
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Atatürkʹün öğretmenlere gösterdiği yakınlık, toplumda bu kutsal mesleğe karşı duyulan saygınlık Anadoluʹnun köy ve kasabalarına giden gencecik öğretmenlerin Herʹ türlü zorluğa ve sıkıntıya katlanmalarında önemli bir güç olmuştur, Yine Cumhuriyetin ilk yıllarında sanatta, bilimde, edebiyatta, fikir hayatında eser veren yazarların büyük bir bölümü aynı zamanda öğretmendiler.
Onların yetiştirdiği öğrenciler mutlaka farklı olacaklardı. Oldular da...
Çünkü hepsinin bir öğretmeni vardı.
Bugün de ülkemizin fikir, kültür, sanat, bilim alanında öne çıkan bütün değerlerinde bir çömlek ustasının testide bıraktığı iz gibi öğretmenlerimizden izler vardır,
"Başöğretmen" unvanını büyük bir gururla taşıyan Atatürk bir eğitimci ya da eğitim düşünürü değildi. Ama eğitimin sosyal değişimde ve Türk toplumunun gelişiminde oynayacağı rolü biliyordu. Öğretmenlerimiz o büyük insanın bu ülkeye ve bu ülkenin öğretmenlerine duyduğu güveni, umudu boşa çıkarmadılar.
Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz Türkiyeʹyi Çok iyi yerlere taşıyacak eğitim seferberliğinin öncüleridir. 20. yüzyılda yeni Türkiyeʹnin inşasında olduğu gibi, ülkemizin iyi yetiştirilmiş insan kaynağıyla 21.yüzyılda gelişmiş ülkeler arasında yerini alması da öğretmenlerinizin yetiştireceği yeni nesillerle olacaktır.
Değerli Çalışma Arkadaşlarım
Öğretmenlerimize!ʹ duyduğumuz borcun, tıpkı vata t borcu gibi, insanlık borcu gibi ömür boyu taşınacak ve hiçbir şekilde ödenmeyecek bir manevi yükümlülük olduğunu biliyoruz. Öğretmenlerimizin özlük haklarını ve gelir düzeyini arzu edilen seviyeye ulaştırmak çabamıza bu duygunun her zaman eşlik ettiğini ve her türlü zorlukta yanınızda olacağımı bilmenizi isterim.
Öğrencilerinize verdiğiniz emek, gösterdiğiniz özveri, sabır ve hoşgörü için yetiştirdiğiniz bütün öğrenciler adına teşekkür ediyorum Bu duygularla 24 Kasım Öğretmenler Günüʹnü kutluyor, tüm öğretmenlerimize saflık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.