Neşet Ertaş vefat etti

Neşet Ertaş vefat etti
Ünlü Usta Neşet Ertaş hayatını kaybetti.

 İzmirʹde önceki hafta hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaşʹın, "primer hastalığı nedeniyle durumunun biraz daha ağırlaşması yüzünden yoğun bakım servisine kaldırıldığı" bildirilmişti. Ertaş sabah saatlerinde hayata veda etti.  

74 YAŞINDA VEFAT ETTİ

74 yaşında yaşama gözlerini yuman usta sanatçı Ertaş, primer hastalığı nedeniyle durumunun biraz daha ağırlaşması yüzünden yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Ertaşʹın cenazesi Kırşehirʹden kaldırılacak.

Neşet Ertaş, hayat hikayesini böyle seslendirmişti....  Tıkla İzle


NEŞET ERTAŞ KİMDİR

Babası saz ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Hanımʹın ilk çocuğu olarak Orta Anadolu bozkırlarının tam göbeğinde 1938ʹde Kırtıllarʹda dünyaya geldi.  Türk ozan Ertaş, Abdal müzisyen olarak da tarif edilir. Bozkırın Tezenesi olarak da bilinir. Kırşehir Abdalʹlarındandır..

Ertaş, ilkokula gittiği yıllarda önce keman, sonra da bağlama çalmayı öğrendi. Babası Muharrem Ertaş ile birlikte yörenin düğünlerinde sazı ile çalıp sesi ile türküler söylemeye başladı.

Neşet Ertaş, 1950ʹli yılların sonunda İstanbulʹa gelerek ilk plağını "Neden Garip Garip Ötersin Bülbül" adı ile babası Muharrem Ertaşʹa ait bir türküyle çıkardı. Halk tarafından çok beğenilen bu plağı ardından diğer plak, kaset ve halk konserleri takip etti.