Nalincilerin Helime’si Yıllar Sonra Kendi Evinde

Nalincilerin Helime’si Yıllar Sonra Kendi Evinde
Karaman Belediyesi tarafından 2017 yılında restore edilerek kültürel faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) tahsis edilen Nalıncılar Evi’nin dün akşam anlamlı bir konuğu oldu.

Uzun yıllar önce evinden ayrılan ve restorasyon sonrası da eski evine uğramamış olan Helime Nalinci, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün davetiyle yaşanmışlıklarla dolu evine ziyarette bulundu. Helime Nine’ye ziyaretinde kızı, damadı ve torunları eşlik ederken KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner de ziyarette yer aldı. 
“Bu ev aynı zamanda mahallelinin eviydi”
Nalıncılar Evi’nde geçen yılları ile ilgili anılarını anlatan ve soruları yanıtlayan Helime Nine, “1926 yılında doğdum ve 1940’lı yıllarda bu eve gelin olarak geldim. İyi kötü çok zamanımız geçti bu evde. Bütün mahalle bizim evimize gelirdi. Çok fazla misafirimiz olurdu. Mahallenin düğünleri bizim evimizde yapılırdı. Elimiz boldu ve hediye vermeyi severdik.” dedi. 
Helime Nine ailesi ile ilgili ise şunları söyledi: “Bütün çocuklarım bu evde büyüdüler. 11 çocuğum oldu ve şimdi 7’si hayatta. 60’ın üzerinde torunum var. Rahmetli eşim çocuklarımı büyütürken bana hep yardımcı oldu. Şimdi kalabalık bir ailem var. Çocuklarım olsun torunlarım olsun hepsi beni el üstünde tutuyor ve bana çok iyi bakıyorlar. Kalabalık bir aile olduğumuz için bayramlarımız da çok keyifli geçiyor. Bugünlerimize sonsuz şükürler olsun.”
Helime Nine’den Rektör Akgül’e İki Rica
Ziyaret sonunda Nalıncılar Evi’ni gezen ve restorasyon sonrası yapılanları inceleyen Helime Nine, evden ayrılırken yanlarına aldıkları aynayı da asılması için eve bağışladı. Eve ait olan birçok eşyayı daha eve bağışlayacağını söyleyen Helime Nine, evin gerçek isminin kendi soyadları olan Nalinciler olduğunu belirterek Rektör Akgül’den mümkünse isim değişikliği yapılmasını ve kendisine ait bir fotoğrafın eve asılmasını istedi. Rektör Akgül ise Halime Nine’ye elinden gelen desteği vereceğini söyledi. 
Keyifli geçen sohbet, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.