NİMET ÇUBUKCUDAN KARAMANA JEST

NİMET ÇUBUKCUDAN KARAMANA JEST
Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde düzenlenen, 1.Halk Eğitimi Günleri Türkiye Fuarı gerçekleştirildi.
Pazar günü saat 09.30’da açılışı yapılan 1. Türkiye Fuarına Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanı sıra İlimizden Valimiz Fatih ŞAHİN ve Eşi Ayşe ŞAHİN, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, Şube Müdürü Abdulkerim ÇÖMÇE, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mesut TEKİN, Müdür Yardımcısı Raziye SARIBAŞ ve Usta Öğretici Fatma KOÇAK katıldılar.
 
Karaman için ayrılan özel standı Emine Erdoğan ve Nimet Çubukçu bizzat ziyaret ederken, Valimiz Fatih Şahin ve Eşi Ayşe Şahin Standı ziyarete gelen Emine Erdoğan ve Nimet Çubukçu’ya çeşitli hediyeler sundular.
 
Milli Eğitim Bakan’ı Nimet Çubukçu Karaman adına Emine Erdoğan’a verilecek olan hediyeyi bizzat kendi takdim ederken “Karaman adına hediyeyi ev sahibi olarak ben takdim ediyorum” diyerek jest yapmış oldu.
 
Fuarda, Bütün il ve ilçelerin 969 adet Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde açılan kurslarda kursiyerler tarafından hazırlanan, el emeği göz nuru sanat eserlerinin sergilendiği fuarda her ilin markalaşmış veya markalaşabilecek olan her türlü sanat eserleri ve ürünleri sergilendi.
 
Karaman’da markalaşmış olan ve ilimizi Türkiye’de ve dünyada tanıtan gözde bisküvi fabrikalarımızın ürünlerinden çeşitli bisküvi ve çikolatalar, Karaman’da üretilen pilavlık bulgur,  elma şehri olan Karaman’ımızda üretilen elma suyu, Ermenek’in pekmez helvası ve cevizli bandırması, Ayrancı’nın divle peyniri fuarda sergilenerek misafirlere ikramda bulunuldu. Bunun yanı sıra Karaman İlini tanıtan kitap, broşür ve posterler sergilenerek ziyaretçilere hediye edildi.