NİHAT ERGÜN KARAMAN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

NİHAT ERGÜN KARAMAN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Karaman valiliğini ziyaret eden Bakan Nihat Ergün daha sonra Karaman Belediyesine gelerek burada Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve meclis üyeleri ile bir araya geldi.
Ziyarete, Bakan Nihat Ergün’ün yanı sıra; Vali Fatih Şahin, Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Ak Parti Karaman İl Başkanı Yüksel Atik, Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez de katıldı.
Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Karaman’a geldikleri için Bakan Ergün’e teşekkür ederek: “Buraya gelerek bizleri şereflendirdiniz. Biz Karaman Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar hakkında ve yapacağımız projeler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Karaman TÜİK’in son verilerine göre nüfusu 151 bini aşmış bir şehir. Henüz 21 yaşında ama dinamik bir şehir. Biz göreve geldiğimiz günden beri bu genç şehri, layık olduğu üst seviyelere çıkarma çabasındayız. İlk olarak Karaman’ın büyük bir sanayi kenti olması nedeni ile Organize Sanayi Bölgemize giden yolları düzenleyip sıcak asfalt ve bölünmüş yol haline getireceğiz. Diğer projelerimizde de bütün hazırlıklarımız tamam.
 
Başbakanımızın direktifi ile projesini tamamladığımız, Köprülü Kavşak ve Şehir Girişi projesi başlamak üzere. Tarihi Meydan düzenlemesi de hastanemizin yapımının ardından başlayacak. Her sene büyük bir coşku ile kutladığımız Türk Dil Bayramlarını bu yıl yine aynı heyecan ve coşku ile kutlayacağız. Alt yapı ve otopark sorunlarını neredeyse aşmış durumda olmamıza rağmen bu yıl bitireceğimiz Katlı Otopark ile daha da rahatlamış olacağız. Kale ve çevresini düzenleyerek il dışından gelen misafirlerimizin heyecanla gezip göreceği mükemmel bir alan haline getireceğiz. Karaman beş yıl içerisinde olağanüstü bir değişim yaşayacaktır. Bu arada bir sanayi kenti olduğumuz için de, esnaf ve iş adamlarımızla daima karşılıklı diyalog içerisinde yolumuza devam ediyoruz.” dedi.
 
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise, Karaman’ın büyük bir potansiyeli olduğunu belirterek dört ana maddede yapılması gerekenleri anlattı. Birinci olarak; Yerel kalkınmaya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Ergün, İkinci önemli hususun Sosyal ve Kültürel Kalkınma olduğunu söyledi.
 
Bakan Nihat Ergün bu hususta belediyelere büyük iş düştüğünü belirterek Üçüncü ana başlığın ise ekonomik kalkınma olduğunu ve belediye olarak sanayici ve iş adamlarımıza ön ayak olunması gerektiğini söyledi. Dördüncü ve en önemli hususun ise Demokrasi Kültürüne katkı sağlamak olduğunu belirten Bakan Ergün: “Projeleri çok beğendim ve bir daha ki gelişimde Karamanın çok farklı bir kent olduğunu göreceğimi söyleyebilirim.”dedi.
Başkanlığın anı defterini imzalayarak basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakan Nihat Ergün’e ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu günün anısına hediye sundu.
 
Belediye ziyaretinin ardından Karamanın önemli ve tarihi merkezlerini gezen Bakan Ergün daha sonra Karaman Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışına ve Kasiad ödül törenine katıldı.