NEÜ’DE HAVA SPORLARI KULÜBÜ TOPLANTISI YAPILDI

NEÜ’DE HAVA SPORLARI KULÜBÜ TOPLANTISI YAPILDI
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde Hava Sporları Kulübü Toplantısı gerçekleştirildi.Konya Hava Sporları Kulübünün Genel Kurulundan sonra NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında;...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde Hava Sporları Kulübü Toplantısı gerçekleştirildi.
Konya Hava Sporları Kulübünün Genel Kurulundan sonra NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında; 2015 yılında yapılacak faaliyetler tartışılarak görüş ve öneriler alındı. Ayrıca yapılacak faaliyetlerde üyeler arasında görev dağılımı yapılması, bir sergi oluşturulması ve serginin nerede yapılacağı konuları gündeme geldi.
Konya Hava Sporları Kulübü Onursal Başkanı Bilal Büyükyıldırım, bu ekiple çok güzel şeyler yapılacağına yürekten inandığını belirterek, “Kulübümüz 7 asil ve 7 yedek üyeden oluşuyor. Bizim için yedek üye yoktur, herkes asildir. Tüm üyelerimizi yönetim kurulu olarak algılıyoruz” dedi. Bütün üyelerin görüş ve önerilerini dile getirmeleri için herkese söz hakkı veren Büyükyıldırım, resmi kurumlara pist talebinde bulunmadan önce bir ekip oluşturulmalı ve uygun bir yer tespit edilmeli diyerek resmi kurumlara müracaat işinin bireysel olarak değil üniversite ve kulüp olarak birlikte yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Kulübün Başkan Yardımcılığını yapan NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Uzun ise, 30-31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde TÜBİTAK ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenecek ve Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak olan etkinliklerde “Havacılık Sergisi” ve “Model Uçak Gösterisi” aktivitelerin düzenlenmesini önerdi. Uzun ayrıca, Nisan sonu Mayıs başı gibi hava şartlarının uygun olması halinde havacılık faaliyetleri kapsamında yamaç paraşütü, microlight uçuş, piknik gibi etkinliklerin yapılmasının faydalı olacağını belirtti.
Toplantıda, NEÜ bünyesinde Nisan sonu veya Mayıs başında I. Havacılık Günleri ve Sergisinin açılması, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Hava Sporları Kulübü ile ortaklaşa bir heyetle Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğe gidilerek pist ve yer temini hususunda talepte bulunulması, TUBİTAK’a önerilecek projeler için ortaklaşa çalışmalar yapılması gibi önemli hususlar karara bağlandı.