NEREDEYSE İSTANBUL FİYATINA SURİYE GEZİSİ

NEREDEYSE İSTANBUL FİYATINA SURİYE GEZİSİ
Türkiye ile Suriyenin sınır geçişlerinde karşılıklı olarak vizeyi kaldırması Suriye turlarını arttırdı.
Tarihi ve kültürel bağların bulunduğu Suriye’ye karaman da büyük ilgi gösteriyor. Türkiye ile Suriye arasında sınır geçişlerinde vizenin kaldırılması ile iki ülke arasındaki ilişkiler daha da hızlanmaya başladı.
 
Bu hareketlilik özellikle turizm sektöründe kendisini gösterdi. Vize sorunu aşılalı kısa bir süre olmasına rağmen Türkiye genelinde Suriye turlarına büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Konya van der zee turizm şirketi tur oragnizatörü EYÜP KAMİL GAYSI Suriye nin turizm açısından çok zengin bir yer olduğunu ifade ederek, eskiden yılda bir kere yaptığımız Suriye turunu artık ayda bir kere yaptıklarını ifade etti. BU AYDA SURİYEYE 12 KASIM DA GİDECEKELRİNİ VE BÜTÜN HERKESİ BU ORGANİZELERİNE DAVET ETTİ.
 
“Konya ile Şam arası 800 kilometre. Konya’dan 12 saatte Şam’a gidilebiliyor. Önceden Suriye’ye gitmek isteyen bir vatandaş sınırda ve konsoloslukta vize alıyordu. Bunun maddi bir külfeti de vardı. Şimdi ise sadece pasaport ile Suriye’ye gidilebiliyor” dedi. Suriye’ye 3 günlük turun 155 avro olduğunu ve bu ücrete yolculuğun dışında yeme, içme ve 4 yıldızlı otellerde konaklamanın da dâhil edildiğini dile getiren VAN DER ZEE TURİZM, “Seyahate katılan vatandaşlarımız, Suriye’nin önemli şehirleri Şam’ı, Halep’i, Malula’yı ve Hama’yı görebiliyorlar. Suriyeliler, Türkleri bağrına basıp “Topraklarımıza Hoş Geldiniz” diye karşılıyorlar. Suriye’nin her şehrinde Osmanlı’ya ait bir şeyler bulunuyor. Örneğin Şam’da Osmanlı Sultanı Vahdettin’in mezarı bulunuyor. Burası bağımsız bir yer ve sadece Türkler ziyaret edebiliyor. Suriye çok ucuz bir ülke olduğunu ifade eden VAN DER ZEE TURİZM TUR ORGANİZATÖRÜ EYÜP KAMİL GAYSI. “Suriye’ye giden vatandaşlar rahatlıkla alışveriş yapabiliyor ve Suriye’ye giden herkes memnun kalıyor” dedi.