Mustafa Toktay TOBB Konsey Toplantısına Katıldı

Mustafa Toktay TOBB Konsey Toplantısına Katıldı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay TOBB tarafından düzenlenen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katıldı.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde yapıldı.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, Türkiye'nin, hükümetin verdiği destek ve teşviklerle dünya standartlarının üzerinde büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bu yıl beklenenden daha iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "İçeride ve dışarıda karşımıza çıkarılan her türlü sıkıntıya rağmen, Türkiye ekonomisi ve reel sektörümüz, sağlamdır, dinamiktir." dedi. Hisarcıklıoğlu firmaların finansman yükünün de arttığına işaret ederek, bu konularda da reel sektöre destek verileceğine inandığını söyledi.

KTSO Başkanı Mustafa Toktay, Karaman iline ait önemli sorunları ve çözüm önerilerini Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısında dile getirdi. Başkan TOKTAY; “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkındaki Tebliğ, İşverenlere Uygulanan Asgari Ücret Desteği, Kredi Garanti Fonu ve  İhracatçı sektörlerin girdi maliyetlerinin yüksekliği konularındaki sorunları ve çözüm önerilerini Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisacıklıoğlu'na iletti.