Mustafa Sarıgül Karaman cezaevi önünde af istedi

Mustafa Sarıgül Karaman cezaevi önünde af istedi
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Karaman Cezaevi önünde mahkumlar için genel af çağrısında bulundu.
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Karaman’da mahkûmlara genel af çağrısını yineledi.
Türkiye Değişim Partisi Karaman İl Başkanlığı yönetimiyle birlikte Karaman M Tipi Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi olarak il il gezdiklerini ve kader mahkûmları için af çağrısında bulunduklarını belirterek, “Bugün af çağrısında bulunduğum 59'uncu ildeyim. Türkiye Değişim Partisi olarak af talebimiz siyasi bir talep değil, tamamen vicdani bir taleptir. Pandemi koşulları münasebeti ile online yargılamalar oldu, gözden kaçan bazı konular oldu, hızlı yargılamalar oldu. Şuanda cezaevlerimizde 30 kişilik 40 kişilik koğuşlarda çok sayıda kader mahkûmunun kaldığını görmekteyiz. Yine pandemi koşulları münasebeti ile dışarıdan hiçbir şey cezaevlerine alınmadığı gibi kader mahkumlarımızın büyük bir sıkıntısı olduğunu görmekteyiz. 6 buçuk milyon mülteciye kucak açan benim vicdanlı devletim, benim adaletli devletim, kader mahkumlarına da inşallah kucak açacaktır. Şuanda cezaevlerinde binlerce çocuğumuz var anneleri doğumlarını orada yaptı daha yaşamla bu evlatlar buluşamadı. İçeride birçok çocuğumuz var babasına, amcasına, dayısına ağabeyine ne yazık ki kavuşamadı. Pandemi koşulları münasebeti ile özelikle ve özellikle esnaflarımızın büyük sıkıntıları oldu çeklerini senetlerini ödeyemediler başlarına büyük sıkıntılar geldi. Yine ülkemizi bölmek isteyen hasetler, fesatlar münafıklar ve şer güçler şuanda gençlerimizi uyuşturucu batağıyla karşı karşıya bıraktı. Birçok gencimiz uyuşturucu batağına saplandı. O nedenle çocuklar için affet Türkiyem, anneler için affet Türkiyem, babalar için affet Türkiyem, toplumsal barış için affet Türkiyem ”dedi.
 
“Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı görevini her Türk vatandaşı gibi hak ediyor”
 
Mustafa Sarıgül, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda benim tabi ki bir şey söylemem doğru olmaz diyerek, ”Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 657 sayılı Devlet Personeli Yasasına göre devletimizde uzun yıllar görev yapmıştır. İlgisiyle, becerisiyle dürüstlük anlayışıyla Cumhurbaşkanlığı görevini her Türk vatandaşı gibi hak ettiği gibi Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanlığını hak eden isimlerden bir tanesidir. Kendisine başarılar diliyorum. “dedi.
Sarıgül, açıklamasının ardından burada mahkumların yakınlarıyla bir süre sohbet etti.