Mustafa Cem Kağnıcı'nın Miraç Kandil Mesajı

Mustafa Cem Kağnıcı'nın Miraç Kandil Mesajı
CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Miraç, kelime manası itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir. Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.
Müslüman dünyasının ve mazlumların büyük acılar yaşadığı bugünlerde, kinden ve nefretten uzak, haktan ve hukuktan yana, insanlık değerlerine sahip çıkan yönetimlerin iş başına geçmesi, barışın tüm toplumlarda vuku bulması en büyük temennimizdir. Son bir yıldır yaşadığımız pandemi sürecinin sona ermesi için bu mübarek gecede dua edelim. 
İslam alemi için en yüksek manevi mertebeye erişmek manasına gelen Miraç Kandili'nin öncelikle tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diler, ülkemizin ve iç siyasetimizin de barışa, saygıya, hoşgörüye, kardeşliğe, insanı insan yapan değerlere ulaşmasını temenni eder, tüm vatandaşlarımızın mübarek Miraç Kandilini en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.