Mustafa Bayır’dan Haber Sitemize Özel Açıklamalar

Mustafa Bayır’dan Haber Sitemize Özel Açıklamalar
Karaman İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, karamaninsesi.com’a özel açıklamalar yaptı.

 1989 yılından bu yana siyasette bulunan, Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nden sonra Ak Parti’de siyaset hayatını devam ettiren. Karaman’ın kaderini değiştiren olaylarda aktif görev almış, zaman zaman öncülük yapmış, İlahiyat Fakültesi Mezunu, Siyasetin en çok bilinen ismi, Karaman’ın 180 köyünde eseri olan, genel seçimlerde gönüllerin vekili lakabını alan, Ada-Bayır-Kalaba denilince akıllara gelen ilk adam yani kısacası doğduğu köyü soyadına nakşedilmiş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Karamaninsesi.com imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger’e özel açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Ölger’le 1,5 saatlik röportaj yapan Mustafa Bayır, yaptıkları ve yapacaklarını da açıklamalarında yer verdi.

İşte O Röportaj:

H. Ölger: Başkanım öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Uzun bir siyasi hayatınızın içerisinde hep aktif görevler aldınız. Son iki yıldır da İl Genel Meclis Başkanlığını yaptınız. Röportaj yaptığımız bu gün Başkanlığınızın 2. yılının seneyi devriyesi.  

M. Bayır: Evet sözünüzü böleceğim; Göreve geldiğim tarihi takip ederek 2. yılımızın seneyi devriyesinde röportajı ayarladığınız için teşekkür ediyorum. Demek ki bizi yakından takip ediyorsunuz.

H. Ölger: Tabii ki, siz Karaman’da ki siyasi ekollerin içerisinde yer alıyorsunuz. Takip etmemek olur mu? Başkanım; İl genel meclisinde yaptığınız çalışmalardan siyasi düşüncelere kadar birçok konuda sizinle konuşmak istiyoruz. 

M. Bayır: Elbette, hangi konuda ne sormak istiyorsanız sorabilirsiniz.

H. Ölger: Teşekkür Ederiz.! İlk konu olarak önümüzde yerel seçimler var. Mustafa Bayır bu seçimlerde nasıl bir çalışma yapacak? İl Genel Meclis üyeliğine tekrar aday mısınız?

M. Bayır: Öncelikle karamaninsesi.com’a ve size teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki siyasette 1 günün bile çok önemi vardır. Yerel seçimlere de henüz 10 aylık bir süre var yani uzun bir süre ama şunu hemen söylemek isterim ki önümüzde ki seçimlerde İl genel Meclis üyeliğine kesinlikle aday olmayacağım! Peki, neden olmayacağım? Ben bu hizmet kervanına 1989 yılında katıldım o zamanlarda Karaman henüz il olmamıştı ilk aylarda Konya’da ki İl Genel Meclis toplantılarına katılıyordum. Karaman il olduktan sonra burada hizmetlerimize devam ettik. Yaklaşık 25 yıllık bir süre bu! Her şeyin bir sonu vardır, onun için önümüzde ki seçimler aday olmayacağım, yani tadında bırakmak lazım onun içinde aday olmayacağım. Gençlere bırakmak lazım gençlerin önünü açmak lazım diye düşünüyorum.

H. Ölger: Peki, Belediye başkanlığını düşünüyor musunuz?

M. Bayır: 25 yıllık il genel meclis üyeliğim oldu, bura da artık yeter diyorum ama, Belediye başkanlığı farklı bir olay dediğim gibi 10 ay bir süre var, siyasette dakika kader değiştirir. Bugün aday değilim dersin ama ileride durumlar değişir bakarsın aday olmuşsun.
H. Ölger: Yani teşkilattan veya genel merkezden bir teklif gelirse aday olabilirim mi diyorsunuz?

M. Bayır: Hayır hayır! Şimdi ben öyle bir şey dersem, siz yarın Mustafa Bayır Belediye Başkan adayı olmak istiyor dersiniz. Onun için sadece daha erken olduğunu söylüyorum, ileride bakarsınız durumlar değişir ne olacağını bilemezsiniz, Teşkilatımız veya gelen merkezimiz bize başka bir yerde görev verirse biz onu da elimizden geldiğince yapmaya çalışırız. Yıllarca Karaman’a hizmet ettik ve hiçbir zamanda hizmetten kaçmadık, ne görev verilirse biz onu yapmaya hazırız! Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.

H. Ölger: Peki, Kamil Uğurlu hakkında ne düşünüyorsunuz, kısa da olsa görüşünüzü alabilir miyiz?

M. Bayır: Sayın başkan bir şeyler yapmaya çalışıyor, orta da projeler var bazılarının yapıldığını görüyoruz. Madem kısa bir cevap istediniz bu kadar söyleyeyim. 

H. Ölger: Ben Başkan olayım gibi bir iddianız da yok?

M. Bayır: Tabii ki iddiamız yok! Şimdi şöyle bir şey var; Sadece başkan olayım da o koltukta oturayım demek olmaz! Çalışacak olan kişi kimse onun geçmesi lazım, çalışmayacak kişinin o koltukta işi yok. Yani Kamil bey’de olsa Mustafa Bayır’da olsa kim olursa olsun çalışacak ve hizmet üretecek. Bunun dışında bir düşünceyi ne Ak Parti kabul eder nede ben kabul ederim. İlla ben olayım veya illa şu olsun gibi bir iddiamız da yok.

H. Ölger: Peki başkanım İl Özel İdaresi Belediye ile arası nasıl? Çalışmalarda paslaşabiliyor musunuz? Ortak hareket ettiğiniz konular oluyor mu?

M. Bayır: Elbette, birçok konuda ortak hareket atıyoruz. Gerek yasal görevlerimiz olsun gerekse fikir olarak olsun ortak noktalarımız oluyor. Karaman merkezde ihtiyaç olan bir konuda hemen Karaman Belediyesi ile görüşme yaparak sorunu çözüyoruz. Veya her hangi bir ilçe de yapılması gereken bir çalışma varsa o ilgili belediye ile ortak hareket ediyoruz. Yani sadece Karaman Belediyesi ile değil bütün belediyelerle birlikte çalışma yapıyoruz, hepsiyle de uyumlu bir çalışmamız var. 


RÖPORTAJIN DEVAMI İLERLEYEN GÜNLERDE..!!