Muhtarlar Federasyonu Başkanı Özünal Silifkede

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Özünal Silifkede
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Kır’ın organize ettiği etkinlik kapsamında ilçedeki muhtarlarla ve Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’le bir araya geldi.

Özünal, yaptığı konuşmada, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelip onların istek ve taleplerini dinlediklerini kaydetti.

Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu belirten Özünal, "Gerek ödeneklerimizle ilgili gerek, gerek bağkur pirimi, gerekse uzun yıllardır beklediğimiz tabanca harçlarıyla ilgili çalışmalarımızı ifade ettik. Dolayısıyla bu çalışmalarımızı ifade ederken de başta sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Ancak muhtarlarımızın daha iyi yasalarla donatılması gerekir. Mesela bizim 29 maddelik bir çalışmamız var ve netice aldığımız vakit muhtarlık camiası, muhtarlık kurumu daha çok ciddi, yasal boyutta halkına hizmet etmeye çalışacaktır" dedi.

Afrin’e yapılan Zeytin Dalı operasyonunda Cumhurbaşkanı ve hükümete sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Özünal, "Şimdi bir sürecin içerisinde geçiyoruz. Elbetteki kimimizin kafası karışık, kimimiz ne olacak acaba düşüncesi hakimdir. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı olarak şunu açıkça ifade ediyorum, devletimizin yanındayız, milletimizle beraberiz. Bizim başka vatanımız, başka milletimiz, başkada bayrağımız yok. Onun için biz askerimizle de biriz, vatandaşımızla da biriz. İnşallah bu süreçte çabuk geçecektir. Çünkü ülkemiz öyle badireler atlatmıştır ki bu onların yanında hani halk dilinde derler ya solda sıfır kalır, solda sıfır kalır. Biz buna inanıyoruz ve desteğimizi sonuna kadar da hükümetimize, sayın Cumhurbaşkanımıza veriyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir de, ilçede sık sık düzenledikleri toplantılarla muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinlediklerini söyledi.

Türkiye’nin hedefleri ve hayalleri olan bir ülke olduğunu vurgulayan Cinbir, "Çetin bir coğrafyada yaşıyoruz, iddalarımız var, hayallerimiz var, hedeflerimiz var. Hayallerimiz ve hedeflerimiz yeniden dengesi karışmış dünyayı yörüngesine oturtmak, dünyada mazlumlara el uzatmak, aç ve açıkta insan bırakmamak, nerede bir mazlum varsa ona el uzatabilmek. Böyle bir hayalimiz, hedefimiz var Türk milleti olarak. Bunu yaparken de bizim hızımızı kesmeye çalışan, önümüze engel çıkarmaya çalışan kötüler var, güçler var. Onların önümüze çıkardığı engellere aldırmadan o engelleri aşabilecek güce sahip olmak için çok çalışan ve daha güçlü bir Türkiye’yi bu engelleri tek tek aşarak o mazlumlara el uzatabilen, akan gözyaşını dindirebilen, kanı durdurabilen ve zalime de haddini bildirebilen ülke olma, böylesi bir büyük bir ideali olan bir milletiz" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı, aynı zamanda mahalli sanatçı olan Kır ise, her zaman yanlarında olan Kaymakam Cinbir, ve Özünal’a teşekkür ettiğini söyledi.