Muhtarı Bıçaklayan aileden açıklama geldi.

Muhtarı Bıçaklayan aileden açıklama geldi.
Geçtiğimiz gün Yollarbaşı Muhtarı bıçaklanmıştı. Muhtarı bıçakalayan kişinin ailesinden basın açıklaması yapıldı.
Geçtiğimiz hafta Yollarbaşında çıkan kavga da köy muhtarı Hacı Ali Küçükberber Osman Gürsoy tarafından bıçaklanmıştı.
Hastanede tahrikçilerden hesap soracağını söyleyen köy muhtarı H. Ali Küçükberber; “ Hukuk devletinde hesabı kimin soracağı bellidir.” Demişti.
 
MUHTAR TAHRİK ETTİ.
 
Olayın ardından Muhtarı Bıçaklayan Osman Gürsoy’un abisi Mustafa Gürsoy bugün bir basın açıklaması yaparak, Muhtar H. Ali Küçükberber’in kendilerini tehdit ve hakaretler ederek tahrik ettiğini söyledi.
 
Mustafa Gürsoy yaptığı açıklamasında; “Elimizde kayıtlar mevcut. Video kaydından da anlaşılacağı üzere Köy Muhtarı olaydan üç saat önce kardeşim Ali Osman ve babamın çalıştırdığı kahvehaneye gelerek Ali Osman’a ve Babama sert bir şekilde el kol hareketleri yaptığı açıkça görülmektedir.
 
Görünürde videoda ses kaydı olamamakla beraber kahvede oturan dört beş kişinin de şahit olduğu üzere Köy muhtarı Hacı Ali, Kardeşim Ali Osman ve Babama küfürler ve tehditler savurarak üzerlerine yürümüştür. Muhtarın bu sözlü ve fiili saldırılarını durdurmak ve olayın daha fazla büyütmemek için Kahvede bulunanlar muhtarı durdurmaya çalışmış daha sonra Babam Ali Osman’ı kahvenin dışına çıkarmıştır.
Ali Osman üç dört saat sonra tekrar kahvehaneye geldiğinde Bu defa muhtar Hacı Ali Kahvenin bahçesinde Ali Osman a “ Gel Buraya Seninle İşim Bitmedi Diyerek Üzerine yürümüştür. Ali Osman’da Hem Kendini Savunmak Hem de Babamıza ve Kendine Yapılan Hakaretleri Hazmedemeyerek Sinirlenmiş İstemeden de olsa bu hamleyi yapmıştır.” Dedi.
 
KAVGA NEDEN OLDU İŞTE PERDE ARKASI
 
Şahısların neden kavga edecek noktaya geldiği hakkında da açıklama yapan Mustafa Gürsoy şunları söyledi; “Muhtar Hacı Ali, Ali Osman ve babama kiraya verdiği kahvehanenin bahçesindeki Üç Dört adet ağacı keyfi kesmiştir. Daha sonra kahvehanenin dış avlu duvarını yıkarak yıktığı yerlere bank koymak istemiştir. Ali Osman ve babam kendilerine kiraya verilen kahvehane ve bahçesinin olduğu şekliyle kiraladıklarını ağaçların kesilmesi ve avlu duvarının yıkılacak olması kahvehanenin ticari olarak iflasına sebep vereceği için muhtar tarafından düşünülen yıkımı durdurmak için hukuk çerçevesinde köy halkından imza toplamaya başlamışlar. İmza toplandığını öğrenen muhtar da defalarca kahvehaneye gelerek babama ve kardeşime hakaret küfür ve tehditler savurmuştur. “ dedi.
 
MUHTARA YAKIŞMADI
 
Mustafa Gürsoy açıklamasının devamında Muhtara bu hareketin yakışmadığını belirterek şunları söyledi; “Mahalle ve Köylerde Cumhurbaşkanını temsil eden muhtarlık makamı tehdit makamı değildir. Köylüler arasında olası kavga ve husumetleri gidermesi gereken Muhtardır.!!! Ancak Yollarbaşı Muhtarı bizzat kendisi Baba ve 19 yaşındaki oğlunu tahrik ederek telafisi imkânsız sonuçlara imza atmıştır. Sosyal medya ve haber sitelerinde Muhtar olayın iç yüzünden hiç bahsetmemiş olayı takip eden tüm kamuoyu Muhtarın neden bıçaklandığı sorusuna cevap alamamıştır.” Dedi.
 
Muhtar Hacı Ali Küçükberber’in mağduru oynadığını ve bu yaralanma olayından kendisine siyasi rant elde etmeye çalıştığını hatırlatan Mustafa Gürsoy Ali Osman Gürsoy’un sebepsiz yere ceza evinde bulunduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesini, beklediklerini söyledi.