Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 12'nci yılında anılıyor

Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 12'nci yılında anılıyor
Vefatının 12’nci yıl dönümünde MuhsinYazıcıoğlu’nu saygı ve rahmetle anıyoruz

“Bu ülkede dürüst olmak başa beladır; ama o bela başımızın tacıdır.”


Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, çok genç yaşta siyasete atıldı. Darbe döneminde yaşadıklarına rağmen devletine küsmeyen Yazıcıoğlu, her dönem millet iradesinin yanında yer alan duruşuyla dikkat çekti.
 Muhsin Yazıcıoğlu, 2009’da zor şartlarda yerel seçimler için ilk kez helikopter kiralayarak mitinge katıldı ve tüm imkansızlıklara rağmen seçimler için iddialıydı.
“Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız.” diyen Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter, Kahramanmaraş‘ın Çağlayancerit ilçesindeki mitingin ardından Yozgat’ın Yerköy ilçesine giderken 25 Mart 2009’da Göksun ilçesi kırsalına düştü.
Bölgede yapılan arama çalışmaları sonrasında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin cansız bedeni, Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkisinde bulundu.Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden tam 12 yıl geçti.


"ÜŞÜYORUZ REİS..."
Muhsin Yazıcıoğlu, siyasetçi kimliğinin yanı sıra hem şair hem de gönül adamıydı.Mamak Cezaevi'nde bulunduğu dönemde yazdığı "Üşüyorum" şiiri ise adeta kaderi oldu.
Vefatın ardından "Üşüyorum" şiiri, sevenleri tarafından adeta sembol haline getirildi. Vatan ve millet sevgisiyle, ilkeli duruşuyla Türk siyasi hayatında iz bırakan liderlerden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu  ve beraberindeki 5 kişiyi Saygı ve Rahmetle anıyoruz.