Muharrem İnce; Ben Aslen Karamanʹlı Türkʹüm

Muharrem İnce; Ben Aslen Karamanʹlı Türkʹüm
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Karaman il teşkilatı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun daveti üzerine Karaman’a geldi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ilk olarak partisinin ilk başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra Küçük Sanayi Sitesi’ne geçen İnce, esnaf ziyaretlerinde bulunarak, bir esnafın iş yerinde öğle yemeği yedi. İnce, daha sonra Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Muharrem İnce, “Nedense bu günlerde Türk olmadığını söylemek bir moda haline geldi. Ben de söylüyorum. Ben baba tarafından Selanikli, aslen Karaman kökenli bir Türk’üm. Ben bunu konjonktür olarak söylemiyorum. 30 sene önceden de söylüyordum, şimdi de söylüyorum, 30 sene sonra da söyleyeceğim. Bu bir övünme meselesi de değil, bir yergi meselesi de değil” dedi.


İnce, önümüzdeki seçimlerde, milletin onurunu, dik duruşunu koruyacağına inandığını belirterek, “Biz bu ülkede dik durmazsak buğdayımız, pamuğumuz, portakalımız, çayımız tehlikededir. Cumhuriyetimiz tehlikededir. Geleceğimiz tehlikededir. O sandıklara hepimiz gidelim. Bir oydan ne olur demeyin. 2004 seçimlerini biz bir oyla kaybettik. Diyeceğiz ki bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleriyle de bunu başaramayız. O zaman geçmişte başka partilere oy vermiş insanların desteğine ihtiyacımız var. Biz MHP’yle rakip olduk. ANAP’la, Doğru Yol ile DSP’yle, Adalet Partisi’yle rakip olduk. Ama Türkiye’de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Biri işaret parmağı, biri başparmaktır. Ama bu AKP farklı. AKP yandan çıkmış altıncı parmak. O zaman geçmişte kime oy verdiyse versin, herkesi altı oka davet ediyorum. Parti halkın partisi, Atatürk’ün partisidir. Hepinize yer var burada” şeklinde konuştu.
Muharrem İnce, toplantının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği söyleşiye katıldı. İnce, toplantı öncesi esprili bir şekilde öğrencilere seslenerek, kendisine yumurta atılmamasını istedi.