Muhalefet İttifakının Anketi sonuçlandı

Muhalefet İttifakının Anketi sonuçlandı
Muhalefet partilerinin ittifak yapması durumunda kimin aday yapılmasını sorduğumuz anket sonuçlandı.
Bildiğiniz gibi AK Parti ve MHP’nin kurduğu ittifak karşısında muhalif partileri de ittifak kurması durumunda Karaman’da kimlerin aday yapılması gerektiğini sorduk işte halkın tercihi
 
ANKETİN ANALİZİ
Anketin bu sonucunu analiz ettiğimizde ortaya çarpıcı durumlar çıkıyor.
Görüldüğü gibi Anketin Birincisi Yüksel Atik ikincisi ise Yaşar Evcen. Bu iki isme bakıldığı zaman seçmenin eskiye özlemi olduğunu görüyoruz. En azından Muhalefet seçmenin düşüncesi bu şekilde diyebiliriz. CHP seçmeni Karaman’da ki yeni isimlerden pek bir ümidi yok.
CHP’nin il başkanı ankette sadece %0.7 oy alıyorsa tabanının mesajı onu Milletvekili olarak değil sadece İl Başkanı olarak görmek istediğini ortaya koyuyor.
Karaman 1989’da il olduğunda adeta merkezi şantiye ye çeviren gece gündüz çalışan bir belediyenin Başkanı olan Yaşar Evcen’e Karaman halkının bir özlemi olduğunu anket sonucunda görebiliriz.
 
İnsani ilişkilerini diri tutan teşkilattan bağını koparmadan ve çizgisinden sapmadan söylemlerine devam eden bir zamanların CHP İl Başkanı Yüksel Atik ankette birinci çıkarak halkın sevgisini kazandığını resmen duyurmuş oldu.
 
ŞABAN ŞAHİN ŞAŞIRTTI
Peki, Nasıl oluyor da %1 oy alan Saadet Partisinin adayı 3. Sıraya geçebiliyor?
Ülke genelinde yapılan anketlerde İYİ Parti’nin %8 ile %12 bandında oy çıkarken %1 oy alan Saadet Partisinin adayı Ankette nasıl oluyor da %14 oy alarak 3. Sıraya çıkıyor.
Bu sonuca baktığımızda şu şekilde bir mesaj çıkarabiliriz.!
 
Haber sitemizin anketi herkese açık olan bir anket sistemi. Yani bu ankette AK Parti’ye oy veren kişilerde Ankette Partisi olmadığı halde oy kullanabilirler. Yani Saadetin adayı Şaban Şahin büyük ihtimalle ankete katılan AK Partililerden oy aldı.
 
AK Parti’nin seçmeni Ankette ki mevcut isimlerin içerisinde kendisine en yakın olarak Şaban Şahin’i gördüğü için ona oy vermiş olabilir.
Son günlerin en çok konuşulan partisi olan Saadet Partisinin oyunun arttığını rahat bir şekilde tahmin ederken bunun ne kadar bir artış olacağını şimdiden bilemeyiz. Ama AK Parti tabanının ikinci alternatifinin Saadet Partisi olduğunu bu ankette de görmüş olduk.
 
ÜLKÜCELERDE DE ESKİYE ÖZLEM VAR
Devlet Bahçeli’nin tutumları yüzünden MHP’den ayrılarak İYİ Partiyi kuran ülkücü tabanda da eskiye dönük bir özlem var. MHP’nin eski kurtlarından Mustafa Köpüklü’nün 4. İsim çıkması bunun bir göstergesi diyebiliriz. İYİ Parti’de de aynı CHP gibi İl Başkanına değil eski kurtlardan birinin aday olması gerektiği düşüncesi sahip.
 
 
PEKİ, NE OLURSA NASIL OLUR?
 
Muhalefet ittifakı eğer Karaman’da ki 3 vekilin 1 tanesini almak istiyorsa AK Parti tabanının ikinci tercihi olan Saadet Partisine önem vermeleri gerekiyor.
Muhalefetin 3 vekil adayının listesinde Saadet Partisine 1. Sırayı vermelerini tavsiye ederiz, tabii Bunu CHP’den ve İYİ Partiden beklemek biraz zor. Hiçbir parti %20’lerde iken %1 lerde ki Saadet Partisini 1. Sıraya koymaz.
 
Geçtiğimiz günlerde CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil, tam da bu konuyu anlatan bir açıklama yapmıştı. İttifakın AK Parti karşısında başarıyla sonuçlanması için gerekirse fedakarlık yapacağını belirterek şunları söylemişti; “ Sera senin yerine Saadet Partisi'nden bir aday koymak zorundayız. Çünkü ittifaka gidiyoruz. 2019 giderse biteriz' denirse kabulümdür. Öperim başımın üstüne koyarım" demişti.
Eğer Karaman’da ki CHP ve İYİ Parti Teşkilatları Seda Kadıgil gibi fedakâr bir düşünceye sahip olursa Karaman’da ki 3. Vekilin birini kesin çıkarır.
Aksi takdirde zorlanacağı aşikârdır. CHP’den Yaşar Evcen veya Yüksel Atik, İYİ Partiden ise Mustafa Köpüklü veya Mehmet Alagöz 3. Vekili almayı kıl payı kaçırabilir. Bu İttifakın gerçekten de kilit partisi Saadet Partisi olacak.
 
Tabii Karaman’da 7 Haziran seçimlerinde en az Saadet Partisi kadar oy alan diğer bir parti daha var, o da HDP..!!! Evet evet HDP 7 Haziran seçimlerinde Karaman’da %1.20 oy alarak varlığını gösterdi. Yalnız HDP’nin İttifakta asla olmayacağı kesinleşti. CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi, HDP’yi aralarına almayacağını zaman zaman açıkladılar.
 
AK Parti’nin son günlerde Ekonomik sıkıntı yüzünden oy kaybettiği herkes tarafından bilinirken, Şeker Fabrikalarının özelleşmesi ise Muhalefetin adeta yüzünü güldürüyor. Pancar işi ile uğraşan Karaman’lı çiftçiler AK Parti’ye adeta ateş püskürürken, çiftçilerin ikna edilmesi ise bir hayli zor görünüyor.
 
Yapılan seçim anketleri ve analizlere bakıldığı zaman Muhalefet İttifakının Karaman’da listesi
1. Sıra Saadet
2. Sıra CHP
3. Sıra İYİ Parti
Olması gerekiyor. Diğer bir tabirle CHP PM Üyesi Sera Kadıgil gibi fedakâr olunması gerekiyor.
 
Daha çok çalışırız ama Birinci sırayı vermeyiz deniliyorsa;
1. Sıra CHP
2. Sıra Saadet
3. Sıra İYİ Parti
Bu seçenek ise zor ama olma ihtimali olabilecek bir sıralama
 
İYİ Partinin 1. Sıradan aday gösterildiği bir listenin Karaman’da 1 Milletvekili çıkarmasını ise imkânsız olarak görüyoruz.
 
Tabii bu arada AK Parti genel Seçimleri erkene almazsa daha fazla sıkıntı çekecek. Her geçen gün anketler AK Partinin aleyhine sonuçlar gösteriyor. Afrin operasyonun ganimeti 2019 seçimlerine kadar unutulur. O zaman Menbiç operasyonunu yaparız derseniz bu da ikinci bir ekonomik sıkıntı demek buda AK Parti’nin daha hızlı oy kaybetmesi anlamına geliyor.
 
Kısacası Karaman’lı seçmen Afirn’de ki Arapların huzurunu değil, kendi ekmeğinin derdinde. Askeri Operasyonlara harcadığımız her kuruş bize vergi ve zam olarak geri dönmesi seçmeni kızdırıyor.
Ak Parti genel seçimleri Erkene almazsa önce yerel seçimleri yaparsa Başta İstanbul ve Ankara Belediyelerini kaybetme durumu var. Bizim Milletimiz kaybeden partinin arkasında durmaz, kanıtı mı? Saadet Partisi.! Nasıl olsa kazanamaz onun için Ak Partiye veriyorum diyen milyonlar var.
 
Süreç Muhalefetin lehine işliyor. Türkiye uydularında 70 tv kanalı İYİ Partiye Fetöcü demesine rağmen İYİ Parti Onbinlerce insanı Ankara’da ki Genel kongresine getirebiliyor. İYİ Parti’nin Hiçbir Partinin toplayamadığı kalabalığı toplamasının anlamı Vatandaşın Meral Akşener’i Fetöcü görmediğini gösteren bir işaret olarak görülebilir.
 
Bakalım Görelim. Seçimlerde son sözü Millet söyleyecek.