Morskudun Yeni Yönetimi Çalışmalara Başladı

Morskudun Yeni Yönetimi Çalışmalara Başladı
Mersin Organize Sanayi Bölgeleri Kullanıcılar Derneği’nin (MORSKUD) yeni yönetimi, çalışmalarına başladı. Başkan Ahmet Baran, "Görevi ‘MORSKUD’u sahiplenmeye değil, sahiplerine hizmet etme inancından hareketle sloganıyla devraldık" şeklinde konuştu.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve genişleme alanında faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu MORSKUD, Olağan Üstü Genel Kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Ahmet Baran Başkanlığında göreve başlayan yeni yönetim, çalışmalara başladı. Baran ve yönetim kurulu üyeleri, yemekte gazetecilerle bir araya geldi. Burada konuşan Baran, görevi devraldıktan hemen sonra çalışmalara başladıklarını belirterek, "Üyelerimizin yüksek takdirleri ile tarafımıza önemli bir görev verilmiştir. Genel kurul üyelerimizin bize vermiş olduğu bu asil görevin, şerefini ve onurunu taşımanın sorumluluğunu, inancını ve heyecanını yaşamaktayız. Görevi devraldığımız bu kısa süre içerisinde kurumsallaşmanın bir gereği olarak, üyelerimize kaliteli, verimli olmanın yanında, kısa sürede sonuç alma odaklı hizmet sunmak için MOSRKUD yönetim kurulu ile çalışmaları tek tek gözden geçirdik. Gerekli görülenlerin rehabilitesi yoluna gidilmiş, daha verimli hale getirilmeleri sağlanmıştır. Daha sonra stratejik çalışma planı, çalışma talimatları hazırlanmıştır" dedi.

Görevi ‘MORSKUD’u sahiplenmeye değil, sahiplerine hizmet etme inancından hareketle’ sloganıyla devraldıklarını belirten Baran, belli bir plan dahilinde sektörel toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretlerin süreceğini açıkladı. Sanayi ve sanayiciler için ihtiyaç duyulan konferans ile seminerlerin düzenlenmesi adına girişimlerde bulunulduğunu belirten Baran, TAMEB projesi ile önce eğitim, ardından istihdamın gerçekleşeceğini dile getirdi. Baran, dinamik bir projeye sahip oldukları için hem eğitim alanın hem de işverenin kazançlı olacağını belirterek, “Yeni eğitimlerimiz de başlayacak. MORSKUD’un eğitim-öğretim anlamında herkese bir farkındalık oluşturacak ve sonunda Mersin kazanacak. Ar-Ge, girişimcilik, genişletilmiş sektörel toplantılar, dış ticaret, finans, muhasebe ve mali analiz, kurumsallaşma, enerji verimliliği, tasarım, satın alma teknikleri konusunda da eğitimler planlıyoruz. Gerek biz patronlar gerekse üst düzey yöneticilerimiz için sürekli eğitim almamıza ve kendimizi geliştirmemize fırsat oluşturacak konularda üniversitelerimiz ile de görüşerek bir Eğitim Merkezi oluşturacağız. Sizlere ücretsiz bir online üniversite sertifikalı ders programı hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.