Minik Öğrencilere 81 İlden Hediye Var

Minik Öğrencilere 81 İlden Hediye Var
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan okulları ziyaret ederek farklı illerden gelen hediyeleri minik öğrencilere dağıttı.

2020-2021 eğitim- öğretim yılı ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin dersbaşı yapması ile Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un başlatmış olduğu 81 ilden 81 okula hediye kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan okulları ziyaret ederek farklı illerden gelen hediyeleri minik öğrencilere dağıttı.
Uzun bir aradan sonra ana sınıfı ve birinci sınıflar için ilk ders zili çaldı.  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan; Dede Korkut İlkokulu, Yılmaz Babaoğlu İlkokulu, Yavuz Sultan Selim İlkokulu ve Vali Halil Nimet İlkokulunu ziyaret ederek ilk kez okul ile tanışan çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 
Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un "ilk teneffüs" twitine, 81 ilden yanıt geldi. Karaman’da eğitim hayatına ilk adımı atan öğrencilere Niğde’den gazoz, Kastamonu’dan çekme helva, Amasya’dan elma, Kahramankazan’dan pişmaniye, Sakarya’dan kabak lokumu, Gümüşhane’den pestil ve köme, Kocaeli’nden pişmaniye, Burdur’dan ceviz ezmesi, Rize’den çay ile lokum, Çubuk’tan turşu, Elmadağ’ından bal ve Diyanet İşleri Başkanlığından Diyanet Çocuk dergisi geldi.
Okulları ziyaret ederek hediyelerini dağıtan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan öğrencilerin heyecan ve mutluluklarını paylaşmak için okullarda olduğunu ifade etti. Öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluklarına şahit olduk diyen İl Müdürü Çalışkan, “Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un başlatmış olduğu "ilk teneffüs" twitine yüzlerce kurum ve belediyeden adeta destek yağdı. Farklı illerdeki kurum ve belediyeler bu güzel etkinliğe hediyelerini gönderip katılmış oldular.” dedi.
İl Müdürü Çalışkan, “Bugün hediyelerini göndererek öğrencilerimizin yüzlerinde tebessüm oluşturan ve bizleri de ziyadesiyle mutlu eden Rize Valisi Sayın Kemal Çeber’e, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’a, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’a, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’a, Kral Pestil Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir’e ve Diyanet İşleri Başkanlığına kurumum, öğretmelerim, öğrencilerim ve velilerimin adına çok teşekkür ederim” dedi.