Milli Savunma Bakanıʹndan bedelli askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanıʹndan bedelli askerlik açıklaması
İsmet Yılmaz: 460 bin kişi 30 yaş kriterine uyuyor. 30 yaş konusunda bir değişiklik de planlanmıyor..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü parti grubu konuşmasında bedelli askerlik konusundaki yasa tasarısının ayrıntılarını açıkladı. 30 yaşından gün alan ve 30 bin TLʹyi ödeyen kişiler zorunlu askerlik hizmetini yapmadan düzenlemeden faydalanacak.

460 BİN KİŞİ YARARLANABİLECEK DURUMDA

Erdoğanʹın bedelli açıklamasından sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikteki 30 yaş sınırı konusunda bir değişiklik düşünülmediğini ifade etti. Bakanʹın açıklamalarına göre 460 bin kişi düzenlemeden faydalanabilecek durumda.
Bakanlığın açıkladığı 460 bin kişinin tümü düzenlemeden yararlanırsa devletin kasasında Milli Savunma Bakanlığıʹnın bütçesine yakın oranda bir para girecek. 2011 yılı Milli Savunma Bakanlığı bütçesi 16 milyar TLʹydi.

İKİNCİ TAKSİTİ ÖDEMEYENLER HAKKINI KAYBEDECEK

Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında açıklayacağını söylediği bedelli askerlik için yaş sınırını ve gerektirdiği ayrıntıları açıkladı. Yaş sınırının 30 olduğunu ve karşılığının 30 Bin TL olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğanʹın ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuya ilişkin "Türkiyeʹde 460 bin kişi bu tanıma uyuyor. 30 Bin TL olan ücretin ikinci taksidini ödemeyenler hakkını kaybedecek" açıklamasını yaptı.