Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı
Yüz yüze eğitim ile ilgili bilgilendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerini yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilere esneklik sağlanacağını söyledi.

Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, uzaktan eğitim ile yürütülen okullar için yeni kararlar belirlendi.

Yüz yüze eğitimin başlamasına ilişkin alınan önlemleri ve yeni kararları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk aşamada planlanan sürecin en iyi şekilde yönetildiğini aktardı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA 2 GÜN OLACAK
İlk aşamadaki olumlu sonuçların ardından ikinci aşamaya geçme noktasında bakanlığın hazır olduğunu belirten Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimde öğrencilerin, haftada 2 gün okula gideceğini söyledi.

İSTEMEYEN VELİYE ESNEKLİK TANINACAK
Öğrencilerini yüz yüze eğitime gönderme konusunda endişe duyan velilere de önemli bir bilgi aktaran Bakan Selçuk, "İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak." dedi.

DETAYLAR PAYLAŞILACAK
Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime katılmayacak öğrencilerin mutlaka uzaktan eğitim ile okula devam etmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Teknik ayrıntılar, bu hafta içerisinde paylaşılacak." dedi.