Milletvekilleri, Sağlık Yatırımlarını Yerinde İncelediler

Milletvekilleri, Sağlık Yatırımlarını Yerinde İncelediler
Recep Şeker ve Avukat Selman Oğuzhan Eser, kentte devam eden sağlık yatırımlarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, İlimizde yapımı tamamlanan ve devam eden sağlık yatırımlarının durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun’dan bilgiler aldı.
Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Celalettin Büyükboyacı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Şahin ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda sağlık yatırımları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından ilimize yapılan sağlık yatırımları ve sağlık tesislerinin bakım onarım çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı sonunda, İlimizde bulunan sağlık tesislerinin bakım onarım işinde çalışan Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Personellerine özverili çalışmalarından dolayı Milletvekillerimiz ve sağlık yöneticileri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Toplantının ardından İlimizde yapımı devam eden ve önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanan yatırımları yerinde görmek ve durumu hakkında bilgi almak adına bir dizi gezi gerçekleştirildi. 
İlk olarak İçerisinde 8 Hekimlik 1 nolu Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Sağlıklı Hayat Merkezi (KETEM)’nin bulunduğu yeni sağlık merkezinin Hamidiye mahallesinde başlayan inşaatında incelemede bulunan Vekil Şeker ve Eser tesisin 2021 yılında halkımızın hizmetine sunulacağını aktardı. Buradan ayrıldıktan sonra Zembilli Ali Efendi mahallesinde inşası tamamlanan 8 nolu Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden Milletvekilleri sağlık merkezinin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini aktardı.
Milletvekilleri incelemelerinin devamında ise Karaman’da eski Doğumevi binasının yerine yapılan Sağlık Kompleksi’ni ve Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi arsasında yapımına başlanan Nükleer Tıp Laboratuvar inşaatını yerinde inceledi. Karaman’ın adeta bir sağlık üssü haline getirileceğini aktaran Vekil Şeker ve Eser, yakın zamanda hizmete girecek olan Sağlık Kompleksi’nde, 30 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Anne Oteli Gebe İzlem Evi ve İl Sağlık Müdürlüğünün ihtiyaçları dâhilinde belirleyeceği birimlerin planlanarak yerleştirileceği bilgisini vererek yapılan yatırımların Karaman halkına hayırlı olması temennilerini ilettiler.