Millet Kıraathanesi’ne Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor

Millet Kıraathanesi’ne Vatandaşlar Büyük İlgi Gösteriyor
Karaman Belediyesi tarafından Ekim ayında Hatuniye Medresesi’nde açılan Millet Kıraathanesi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden biri olan Millet Kıraathanesi’ne Karaman halkı yoğun ilgi gösterdi. 9 Ekim 2018 tarihinde Hatuniye Medresesi’nde hizmet vermeye başlayan Millet Kıraathanesi; internete girip ders çalışan öğrencilerden, araştırma yapmak, gazete ve kitap okumak isteyen tüm vatandaşlara sıcak bir ortam sunuyor. Günde ortalama 200 kişinin faydalandığı kıraathanede yoğunluk, hafta sonu iki katına çıkıyor. Kıraathaneyi en çok ziyaret edenler ise öğrenci ve emekliler. Karaman Belediyesi Millet Kıraathanesi’nde; internet bağlantısı, bilgisayar, kütüphane, çay ve kek ikramı gibi hizmetler sunuluyor. Günlük gazetelerini okumak isteyen emekliler de tüm hizmetlerin ücretsiz olduğu kıraathanede vakit geçiriyor.

Millet Kıraathanesi’nin; gençlere nezih, ferah ve birlikte çalışma imkanı sunduğunu, emekliler için de gündemi değerlendirip nitelikli zaman geçirmelerine vesile olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Ders çalışmak, sakin bir ortamda gazete ve kitap okumak, araştırma yapmak, çeşitli kültür faaliyetlerinden istifade etmek isteyenler için kurulan millet kıraathaneleri, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yola çıkmış çok özel bir proje. Biz de bu önemli projeyi yaklaşık üç ay önce şehrimizin hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız Millet Kıraathanesi’ne büyük ilgi gösterdi. Günde ortalama 200 kişi burayı ziyaret ediyor. Pazar hariç haftanın altı günü kıraathaneye kitap okumaya, ders çalışmaya gelen hemşehrilerimize ücretsiz ikramlarda bulunuyoruz. Millet kıraathanesi sayesinde hemşehrilerimiz, kültürel ve eğitimsel faaliyetlerini daha rahat bir ortamda sürdürebiliyor” dedi.