Mezitlide Gönüllüler İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Sofraları Sıcak Yemekle Buluşturuyor

Mezitlide Gönüllüler İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Sofraları Sıcak Yemekle Buluşturuyor
Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi gönüllülerinin kolektif çalışması dar gelirli vatandaşın sofrasına sıcak yemek olarak giriyor. Gönüllü serasında üretilen sebzeler yine gönüllüler tarafından aşevinde yemek haline getiriliyor. Pişirilen yemekler belediye görevlileri tarafından evlere kadar ulaştırılıyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve geldikten hemen sonra hayata geçirdiği ‘gönüllü serasında yetiştirilen sebzeler, dar gelirli vatandaşların sofralarına ulaşıyor. Belediyenin eski Mezitli yolu üzerinde oluşturduğu yaklaşık 4 dönümlük sera alanında, gönüllüler, hiçbir ücret almadan yetiştirdikleri fasulye, biber, domates, marul gibi sebzeleri Mezitli Belediyesi Aşevi’ne ulaştırılıyor. Aşevinde bu sebzelerle yapılan yemekler, belediye görevlileri tarafından her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde teslim ediliyor.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan da daha önce hiçbir yerde duymadıkları bir uygulamanın Mezitli Belediyesi tarafından başarıldığına dikkat çekerek, “Başkanımız bize yemeklerin yoksul vatandaşımızın evine kadar ulaşacağı bir sistem yapacaklarını söylediğinde çok mutlu olduk. Kimlere yemek verileceğini birlikte araştırarak tespit ettik. Şimdi her gün belediyemizin araçları mahallemize gelerek yoksul vatandaşlara gerçekten kaliteli ve sağlıklı şekilde sıcak yemek dağıtıyor” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi vatandaşların sofrasına sıcak yemek ulaştırabilmek adına gönüllülerden kurulu bir zincir oluşturdukları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Zincirin ilk halkasında gönüllü serasında arkadaşlarımız her türlü sebzeyi yetiştiriyorlar. Bizden yer sağlamak dışında hiçbir talepleri olmadı. Salman Kalender idaresinde gönüllü arkadaşlar kendi sağladıkları tohum ve fidelerden titizlikle sebze üreterek, Mezitli Belediyesi Aşevi’nin mevsimine göre sebze ihtiyacını karşılıyorlar” dedi.

Projenin ikinci halkasında ise aşevinde gönüllü Kemal Eylen yönetiminde aralarında belediye çalışanlarının da olduğu bir ekibin, üretilen bu sebzeleri, yemek haline getirdiklerini ifade eden Tarhan, “Gerek gönüllü seramızdan üretilen sebzeler gerekse hayırsever vatandaşlarımızın bağışları aşevimizde son derece sağlıklı yemek olarak pişiriliyor. Pişirdiğimiz bu yemekler mahalle muhtarları ile belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar belediye görevlilerimiz tarafından dağıtılıyor” diye konuştu.

Sivil inisiyatif dediğimiz gönüllünün emeği ve ürettiği dar gelirli vatandaşın sofralarına ulaştığını vurgulayan Tarhan, “Aslında olması gereken de bu zaten. Gelişmiş ülkelerde bu gönüllülük kavramı benimsenmiş ve devlet desteğiyle yapılıyor. Ama maalesef ülkemizde yeterince önemi kavranamamış. Biz bir anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu, Türkiye’de yok. Hiçbir belediyede yok. Aşevi yapan var ama bizim gönüllü serası aşevinin tamamlayıcısı konumunda. Bunu çoğaltacağız” ifadelerini kullandı.