Mezitli Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Mezitli Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurulu, yaklaşık 70 temsilcinin katılımıyla yapıldı. Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Mezitli’nin yaşam kalitesini ve sağlıklı kent niteliğini yükseltmeyi...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurulu, yaklaşık 70 temsilcinin katılımıyla yapıldı. Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Mezitli’nin yaşam kalitesini ve sağlıklı kent niteliğini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.
Mezitli Kent Konseyi’nin genel kurul toplantısı Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bayraktar’ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, Mersin Barosu’nun ve ilgili dernekler ile vakıfların genel kurul üyesi 70’e yakın temsilci katıldı. Genel kurulda, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar anlatıldı.
Genel kurulda, Mezitli Kent Konseyi’nin Mezitli adına Türkiye’ye örnek çalışmalar yapacağına inandıklarını ve her türlü destek ve katkıyı sunacaklarını dile getiren Başkan Tarhan, başarılar dilerken, Kent Konseyi Başkanı Bayraktar da 5 aylık çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Bayraktar, konsey çalışmalarının “Aidiyet”, “Güven”, “Örgütlenme” ve “İletişim/Bilgi” olmak üzere 4 temel anlayış üzerinde şekillendiğini ifade etti. Amaçlarının, “Yükselenim Mezitli” sloganıyla Mezitli’de yaşayanların kente dair aidiyet bağlarını güçlendirmek olduğunu kaydeden Bayraktar, hemşehrilerin kendi aralarında ve kent yönetimi ile olan güven ilişkisini geliştirmeyi, imece ruhunu Mezitli’de farklı örgütlenme deneyimleri aracılığıyla hayata geçirmeyi, kent yönetimi ve hemşehriler arasında karşılıklı iletişimi kolaylaştırmayı, kent yaşamına dokunan projeler hazırlamayı, böylece Mezitli’nin yaşam kalitesini ve sağlıklı kent niteliğini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Genel kurulda planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Eroğlu ise havaların düzelmesiyle birlikte her ay farklı bir mahallede, yiyecek-içecek, el ve ev işi ürünleri stantlarının, konserlerin, sokak tiyatrolarının, kukla ve animasyon gösterilerinin, sergilerin ve spor etkinliklerinin yapılacağı “Mahalle Şenlikleri” planladıkları bilgisini verdi. Eroğlu, Çocuk Dostu Kent, Çevre ve Doğa, Engelliler, Emekliler, Kültür-Sanat-Spor ve Toplumsal Cinsiyet başlıkları altında çalışma grupları oluşturulacağını da bildirdi.
Genel kurulda, önerilen çalışmalar oy birliğiyle kabul edildi.