Mevlid Kandili Mesajları

Mevlid Kandili Mesajları
Mevlid Kandili Kutlama Mesajları;

MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJLARI

KTSO Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Yayınladıkları mesajda; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyamızı şereflendirdiği bu kutlu günün yıldönümünü idrak etmenin huzur ve mutluluğunun, tüm islam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ederiz.” dediler.

----------------------------------------------------------------------------------

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er;

Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif edişinin 1446’ıncı yıldönümüdür.

Bizi bir Mevlid-i Nebi’ye daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (s.a.v.) salâtu selam ediyorum.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O'na iman etmenin, O'nun ümmeti olmanın ve O'nu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

O’nun yaşayışı, O’nun hadis-i şerifleri, O’nun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır.

Bu bakımdan, Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.

Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

---------------------------------------------------------------------------------

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer Mevlid Kandili Kutlama Mesajı

 

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer mesajında; "Tarihte bugün: Güneş'in Mekke'den doğduğu, Ümmeti olmakla müftehir olduğumuz, nuruyla kalplerimizi aydınlatan Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa SAV.’in dünyayı şereflendirdiği mübarek gündür. O peygamber ki insanların sapkınlıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Allah’ın kelamını, örnek hayatı ve ahlakı ile birleştirerek bizlere öğrettiği; hak, hakikat, adalet, fazilet ve hidayet duygularıyla kalplerimizi yumuşatmış; kardeşlik ve dostlukla gönüllerimizi birleştirmiştir. Bugünün Sevgili Peygamberimiz (S.a.v)'in doğum günü olması münasebetiyle O’nun şefaatine nail olmayı; varlığı ebedi olan merhamet sahibi Yüce Allah'ın rahmet ve bereketinin ülkemiz, vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için vuku bulmasını; Mevlid Kandili'nin huzur, barış, bereket ve selamete vesile olması temennisiyle tüm Karaman halkının ve İslam Alemi’nin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum." İfadelerini kullandı.