Mevlid Kandili Kutlama Mesajları

Mevlid Kandili Kutlama  Mesajları
Mevlid Kandili Kutlama Mesajları

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ER'in MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Ak Parti İl Başkanı Mehmet ER, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diledi.
İl Başkanı Mehmet ER mesajında, Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in dünyaya gelişinin 1446'inci yıl dönümü vesileyle, bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, ve yolumuzun aydınlanmasını diliyorum.
Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Kandil günleri kardeşlik bağlarımızı güçlendiren müstesna günlerdir. Bu günlerde uzak yakın akrabalar, dostlar aranmalı, kandilleri tebrik edilmelidir. Dargınlıklar, kırgınlıklar sona erdirilmeli, varsa etrafımızdaki ihtiyaç sahibi kimselere yardım edilmelidir." ifadelerini kullandı.
PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED-ÜL EMİN'Dİ
ER mesajının devamında şunları kaydetti: "Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımanın ve çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak temennisiyle, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, Karaman’lı  hemşerilerimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum dedi.
…….
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları  Başkanı Av.Mustafa KALE, MEVLİD KANDİLİ MESAJI
 Başkan KALE , İnsanlık için kurtuluşun reçetesinin sevgi ve rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) hayatını örnek alarak yaşamaktan geçtiğini ifade etti.
"Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) dünyaya gelişinin sene-i devriyesi de önemli gün ve gecelerden biridir. Sevgi ve rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) dünyaya gelişi, insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur. Peygamberimizin hayatı, şefkat, vicdan, af, sabır, hoşgörü, adalet ve merhamet örnekleri ile bizlere sunulan en güzel yol ve rehber olmuştur. Bu gün insanlık, adalete, şefkate, merhamete, sevgiye, saygıya muhtaç bir durumdayken, bu durumdan kurtulmanın yolu da sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) bizlere öğrettiği tüm değerleri anlatmak ve yaşamakla mümkün olacaktır. İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşanan olayların temelinde, tüm bu değerlerden uzaklaşmanın nedenleri baş göstermektedir. İnsanlık için kurtuluşun reçetesi, yine sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) örnek kişiliği ve yaşantısından geçmektedir. Onun hayatını örnek almak, insanlığa bir ışık, bir rehber olmanın yanında, kaybedilen tüm değerleri yeniden tesis etmemeyi beraberinde getirecektir. Mevlid Kandili de, tüm bu değerleri yeniden hatırlamamız bakımından son derece önemlidir. Mevlid Kandili'ni bu anlamda çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Böyle bir günde dualarda buluşmak temennisiyle, tüm Türk ve İslam aleminin, ülkemizin, milletimizin ve hemşehrilerimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu günün İslam alemine, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum" dedi
….
KARAMAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ADEM KAPAR MEVLİT KANDİLİ MESAJI
“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed´in doğumunu kutladığımız bu gece, rahmet elçisi Peygamberimizin insanlığa olan merhametini, adaletini, sabrını, cömertliğini çok daha iyi idrak edebildiğimiz bir gece. 
 O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık vardır. Bu kutlu doğum; sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz ahlâkını özümsemek, ona duyulan sevgiyi gönüllerden nesillere aktarmak düşüncesiyle asırlardır, Aziz Milletimiz ve tüm İslam âlemi tarafından Mevlit Kandili olarak kutlanmaktadır.
Bu gece insanlığın önündeki iyilik, dostluk ve bereket kapılarını aralayan bir gece. Bizler için bir şükran vesilesi olan Mevlit Kandili´nde Hz. Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayarak dargınlıklardan, küskünlüklerden uzak, huzur dolu bir Mevlit Kandili geçirmeyi diliyorum. Manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan Mevlit Kandili´nde tüm İslam Aleminin kandilini tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimize, barış ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum." dedi.

……..
KTSO BAŞKANLARINDAN MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.
"Yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zamanlardır.
Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Tarih boyunca farklılıkları zenginlik olarak kabul etmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok hoşgörü göstermeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlar; maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ederiz" dediler.