Meski, Tarsustaki Çalışmalarına Hız Verdi

Meski, Tarsustaki Çalışmalarına Hız Verdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Tarsus ilçesi Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. kısım içme suyu isale hattı ve terfi hattı çalışmalarına devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların şikâyetlerini ortadan kaldırmak ve halka en sağlıklı içme suyunu en kaliteli şekilde sunabilmek amacıyla yürüttüğü altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. kısım içme suyu isale hattı ve terfi hattı çalışmaları kapsamında, Çakırlı Mahallesi’nde içme suyu terfi hatları, elektrik hatları ve motopomplar yenilendi. Cinköyü’nde de motopomplar yenilenerek yeni elektrik hatları döşendi. Ulaş Mahallesi’nde ise 150 metreküplük içme suyu deposu yapımı tamamlanırken, muhtelif çaplarda yaklaşık 4 bin 600 metre içme suyu hattı döşenerek, içme suyu hatlarının bağlantıları gerçekleştirildi.

“Çalışmalarımız titizlikle devam ediyor”

Tarsus ilçesinin 17 mahallesinde yaşanan içme suyu sorununu gidermek için Belen içme suyu kaynağından su getirmek için hazırlanan projenin 1 milyon 392 bin TL’ye mal olacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu projemiz şimdiye kadar Tarsus ilçesinde gerçekleştirdiğimiz en büyük projelerden bir tanesi durumunda. 2. kısım içme suyu hattı ve terfi hatları mekanik ve elektrik hatları bağlantılarının tamamlanmasının ardından Çakırlı, Cinköyü ve Ulaş mahalleleri kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak. 3. kısım içme suyu isale ve terfi hattı çalışmaları tamamlandığında ise Karadirlik, İbrişim, Küçükköse Balcı, Büyükköse Balcı ve Sucular mahallelerinin içme suyu sorunu kalmayacaktır” dedi.

Bu bölgenin uzun yıllar susuzluk çektiğini ve proje sayesinde mevcut su sorununun ortadan kalkacağını sözlerine ekleyen Kocamaz, “Bu projeyi 2018 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bu bölgelerde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın, içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.