Meski Silifkede Çalışmalarını Sürdürüyor

Meski Silifkede Çalışmalarını Sürdürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Silifke ilçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde yetersiz gelen içmesuyu miktarının artırmak için mahalleye yeni içme suyu isale hattı döşedi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Silifke ilçesinde içme suyu hat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçenin birçok mahallesinde içme suyu hat yenileme çalışmalarını sürdüren MESKİ ekipleri, çalışmalar kapsamında Silifke ilçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde yeni içme suyu isale hattı çalışması gerçekleştirdi. Narlıkuyu Mahallesi’nde içmesuyu yetersizliği nedeniyle yaşanan sorununu ortadan kaldırmak için MESKİ tarafından yapılan incelemeler sonucunda, mevcut içmesuyu sondaj kuyusu yanından yeni bir sondaj kuyusu açılarak 200 milimetre çapında bin 250 metre çelik boru isale hattı çekilerek mahallenin içmesuyu miktarını 30 litre artırılarak, içmesuyu sorunu çözüme kavuşturuldu.

Narlıkuyu Mahalle Muhtarı Selahattin Uysal, mahallelerinde yapılan yeni içme suyu isale hattı çalışmaları ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz teşekkür ederek, "Yaz aylarının kurak geçmesi ve su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle Narlıkuyu Mahallesi’nde su sıkıntısı yaşanıyordu. MESKİ tarafından yapılan incelemeler sonucunda mahallemizin içmesuyu sorunun ortadan kaldırmak için mevcut içmesuyu sondaj kuyusunun yanında yeni bir sondaj kuyusu açılarak yeni içmesuyu isale hattı çekilerek içmesuyu miktarının artırılması ile su kesintisinin önüne geçildi. Vatandaşların uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanabilecekleri içme suyu hatları hizmetimize sunuldu. Elektrik kesintilerinden etkilenmemek için jeneratör konularak tesisimizin kesintisiz içmesuyu verilmesi sağlandı" dedi.