Mersini Resmeden Ressamlar, Eserlerini Sergiledi

Mersini Resmeden Ressamlar, Eserlerini Sergiledi
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması kapsamında “Mersin Sembolleri” temalı resim sergisi açıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılan sergiyi Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu da gezdi. Resimleri inceleyerek, sanatçılardan eserler hakkında bilgi alan Gubaroğlu, Mersin’i böylesine güzel resmettikleri için sanatçılara teşekkür etti.

Serginin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Sanatkarlar ve Sanatçılar Derneği Saymanı Abdurrahman Aytekin, “Her yıl yapmakta olduğumuz ve geleneksel hale getirdiğimiz Ressamlar Buluşması’nın 3’üncüsünü Mersin Büyükşehir Belediyemizin himayelerinde gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin dış ülkelerde ve diğer şehirlerde kültürel açıdan daha iyi tanıtılmasına katkı sunmak genel amacımızdır. Bu anlamda etkinliğimize katkı sunan ve yükümüzü çeken Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sanatseverler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarının müzik dinletisi eşliğinde sergideki eserleri inceledi.

Gubaroğlu, sergide eserleri bulunan sanatçılara katılım belgelerini verirken, sanatçılar da Gubaroğlu’na, Büyükşehir Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı hediye takdim etti.

5-12 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Mersin Uluslararası Ressamlar Buluşması’na Türkiye’nin farklı illerinden sanatçıların yanı sıra Umman, Özbekistan, Kosova, Dağıstan, Gürcistan, Almanya, Güney Kore, Hindistan, Azerbaycan, Hollanda, Pakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Başkurdistan, İran, Macaristan, Nahçıvan ve Kazakistan’dan ressamlar katıldı. 19 ülkeden Mersin’e gelerek buluşmaya katılan 40 ressam, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallere yansıttı ve eserlerini Kongre ve Sergi Sarayı’nda vatandaşların beğenisine sundu. Mersin’i sanatın beşiği haline getirmek, kentin tanıtımına katkı sağlamak ve kenti uluslararası düzeye taşımak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sergide yaklaşık 80 eser Mersinlilerin beğenisine sunuldu.