Mersinden Afrindeki Mehmetçik İçin Zafer Duası

Mersinden Afrindeki Mehmetçik İçin Zafer Duası
Afrin’e düzenlenen ’Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve terörle mücadelede yaşamlarını yitirerek şehit olan askerler için Mersin Çetinkaya Camisi’nde kılınan Cuma namazında eller semaya yükseldi.

Cuma namazının ardından verilen hutbede, terörle mücadele sırasında şehit düşen askerler için dualar okundu, yaralanan askerler için şifalar dilendi. Cuma namazında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlediği ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere dualarla destek verildi, harekatın zaferle taçlanması için eller semaya açıldı.

Mersin Romanlar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz İlçe Müftülüğü’nün de desteğiyle düzenlediği törene, Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, Romanlar Derneği Başkanı İsmail Nurben, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Çetinkaya Camisi içinde ve dışında saf tutan vatandaşlar, terörle mücadele sırasında şehit düşen askerler için dualar okudu, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik başlattığı ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerin başarısı ve zafer kazanması için ellerini semaya kaldırdı.

Çetinkaya Camisi’nde hep birlikte okunan dualar ve ardından kılınan namazın ardından vatandaşlara, Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan mamül kurabiye ve meyve suları ikram edildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Bizler bugün bu camimizde huzur içerisinde ibadetimizi yapabiliyorsak ve huzur içerisinde burada yaşayabiliyorsak, Türk Silahlı Kuvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz sayesindedir. Bizler de bu noktada onlara manevi anlamda dualarımızla destek olabilmek adına bugün buradayız. Bu etkinliği düzenleyip bizleri bir araya getiren Mersin Romanlar Derneği’ne ve Roman vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun ve onlara yar ve yardımcı olsun. Bizler de onların her zaman yanlarındayız” dedi.