Mersin’deki Tren Kazası

Mersin’deki Tren Kazası
Mersin’de, geçtiğimiz yıl yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili davaya devam edildi. Tutuklu yargılanan servis aracı sürücüsü, cezaevinde...

Mersin’de, geçtiğimiz yıl yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili davaya devam edildi. Tutuklu yargılanan servis aracı sürücüsü, cezaevinde olduğu süre içerisinde 1 çocuğu olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.
Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar servis aracı sürücüsü Fahri Kaya ile bariyer görevlisi Erhan Kılıç ve tarafların avukatları ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.
Duruşmada savunma yapan Kaya, olaydan üzüntü duyduğunu ve pişman olduğunu söyledi. Geçit yakınında ’dur’ levhasının bulunmadığını ileri süren Kaya, başından darbe aldığı için bazı şeyleri yeni hatırlamaya başladığını belirterek, "Oradaki görevlinin bulunma sebebi nedir? Ben kontrol edeceksem görevlinin orada işi ne? Tutuklandıktan sonra bir çocuğum dünyaya geldi, eşim görüşmelere gelemiyor. Mağdur olduk, tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Bariyer görevlisi Erhan Kılıç ise, minibüs sürücüsünün hemzemin geçide kontrolsüz girdiğini ileri sürerek, "Durması için ıslık çaldığımı ve bağırdığımı duyduğunu düşünüyorum. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte 20 Mart 2014 tarihinde meydana gelen kazada, yolcu treni ile servis minibüsü çarpışmış, kazada 12 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı.