Mersinde Yılbaşı Denetimleri Arttırıldı

Mersinde Yılbaşı Denetimleri Arttırıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla, yoğunluk yaşanması beklenen işyerleri, umuma açık dinlenme ve eğlence yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Mersin halkının temiz, sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesi için çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla da denetimlerine hız verdi. Vatandaşların yılbaşını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri amacıyla Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri tarafından il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren halka açık, dinlenme ve eğlence mekânları, kasaplar, kanatlı hayvan eti ve kuruyemiş satışı yapan işyerlerinde denetimler sıklaştırıldı. Ürünlerin son kullanma tarihi, hijyen kurallarına uygun olup olmadıkları ve sağlıklı ürün satış yapıp yapmadıkları denetlendi. Denetimler sonucunda kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli yasal işlem yapıldı.

Ayrıca vatandaşlar tarafından yılbaşı ve 1 Ocak tatilinde şikâyetleri ile ilgili olarak ‘444 2 153’ numaralı Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini aramaları halinde, zabıta ekiplerinin şikâyetleri hızla değerlendireceği belirtildi.