Mersinde Yağmursuyu Hattı Çalışmaları Sürüyor

Mersinde Yağmursuyu Hattı Çalışmaları Sürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde yağmur sularının neden olduğu birikinti ve su taşkınlarını ortadan kaldırmak için yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

MESKİ’den yapılan açıklamada, merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde bulunan Tırmıl Sanayi Sitesine yağışlı havalarda yüksek rakımlı alanlardan gelen yağmur sularını engellemek amacıyla Civanyaylağı Mahallesi’nde prefabrik kutu menfez çalışması yapıldığı belirtildi.

Yapılan yağmursuyu çalışması ile Tırmıl Sanayi Sitesine dağlık alandan gelen yağmur sularının önüne geçileceği ve su baskınları riskinin en aza indirileceği ifade edilen açıklamada, "Kış aylarında özellikle yağmur sularını tahliye etmede kolaylık sağlanması ve oluşabilecek su birikintilerinin önüne geçilmesi planlanmaktadır. Mersin genelinde ihtiyaç duyulan her noktada yağmursuyu hattı projesini hayata geçireceğiz. Su birikintilerinden kaynaklı sorunlar için kapsamlı çalışmalara devam etmekteyiz" denildi.