Mersin’de Gönül Elçileri Bereket Ormanı Oluşturuldu

Mersin’de Gönül Elçileri Bereket Ormanı Oluşturuldu
Mersin’de Gönül Elçileri Bereket Ormanı’na ilk fidanlar dikildi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Bereket Ormanları Projesi’nin 2012...

Mersin’de Gönül Elçileri Bereket Ormanı’na ilk fidanlar dikildi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Bereket Ormanları Projesi’nin 2012 yılından bu yana başarıyla devam ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Bereket Ormanları Projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikme töreni gerçekleştirildi ve ilk fidanlar toprakla buluştu. Mersin’de de Mersin Valiliği ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından merkez Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi mevkiinde oluşturulan Bereket Ormanı kapsamında fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene, Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, protokol üyeleri, gönül elçileri, izciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Çakacak, Emine Erdoğan’ın himaye ve öncülüğünde geçekleştirilen projenin 2012 yılından bu yana başarıyla yürütüldüğünü ve toplumun tüm kesimlerince gönülden sahiplenildiğini ifade etti. Ormanların insanlık için önemine vurgu yapan Çakacak, "Ormanlar oksijen, ısınma, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasının yanı sıra erozyonun önlenmesi, iklime olumlu etkisi, ekolojik çeşitliliğin devamının sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi gibi birçok faydası ile adeta bir bolluk ve bereket denizi hüviyetindedir. Milli ve manevi değerlerimiz açısından büyük önem taşıyan ormanlarımızı çoğaltmak ve kalitesini arttırmak için önemli atılımlar gerçekleştirmekteyiz" dedi.
Türkiye’nin, son 40 yılda orman varlığını 1,5 milyon hektar arttırarak dünyanın orman varlığını arttıran 7’inci ülkesi olmayı başardığına dikkat çeken Çakacak, “Son 10 yılda ürettiğimiz 337 milyon fidandan 250 milyonunu toprakla buluşturduk. Mersinimizde, ülke genelindeki gelişimin de üzerinde 25 bin hektar ormansız alan ağaçlandırılmış ve ormanlık alanımız 865 bin hektara yükseltilmiştir. Ayrıca 100 bin hektara yakın alan rehabilite edilerek gelecek nesillerimize çok değerli bir miras bırakmaktayız” diye konuştu.
Elde edilen başarıda emeği geçen tüm kurumlara ve törene katılanlara teşekkür eden Çakacak, konuşmasını “En önemli yaşam kaynağımız ağaç ve ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve çoğaltılması konusunda Bereket Ormanları projesi ile bizlere öncülük eden Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, desteklerinden ötürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ve Orman ve Su İşleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyor, projeyi gönülden sahiplenen Gönül Elçilerimize, geleceğin gönül elçileri gençlerimize ve çocuklarımıza sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin seslendirdiği türkülerle renkli görüntülere sahne olan tören, Emine Erdoğan ve Vali Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak’ın yaptığı canlı bağlantı ile devam etti. Daha sonra Çakacak ve eşi, ilk fidanı toprakla buluşturarak can suyu verdi.