Mersinde Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni Yapıldı

Mersinde Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni Yapıldı
Mersin’de 9 şehit yakını ile 5 gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen, ’Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ verildi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, şehit yakınları, gazi ve ailelerinin yanı sıra Vali Ali İhsan Su, Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mülki, askeri ve idari erkan ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Su, yurt içinde ve Afrin’de bölücü terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden güvenlik kuvvetlerine muvaffakiyet dileyerek, millettin dualarının onlarla birlikte olduğunu söyledi.

Bu toprakların, şehitlerin ve gazilerin verdiği emsalsiz mücadeleler neticesinde kazanıldığını vurgulayan Su, "Bu kutsal vatan topraklarında başımız dik olarak hür ve bağımsız yaşamamızı, geleceğe güvenle bakmamızı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin verdiği mücadeleye borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz" dedi.

"Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz”

Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Vali Su, canlarından bir parça olarak nitelendirdiği evlatlarını, vatan uğruna feda eden şehit aileleri gazilere seslenerek, "Sizler, milletimizin en kıymetli emanetlerisiniz. Bu nedenle her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Gazilerimiz ve şehitlerimizin ailelerinin şahsında, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Su, şehitler Mustafa Yaşar, Fırat Palamut, Ali Gölge, Barbaros Yılmaz, Recep Aslan, Ali Yılmaz, İrfan Mert, Cemre Salih Gözen ve sivil şehit Ümit Güder’in yakınları ile 15 Temmuz gazisi Onurcan Kuş ile gazi polis memurları Bahadır Aydoğan, Ercan Üstün, Mustafa Kahraman ve Fatih Önder Bilir’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tevcih edilen ’Devlet Övünç Madalyası ve Berat’larını verdi.