Mersinde Belediyeden Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti

Mersinde Belediyeden Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti
Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli kesim hizmeti alabilmesi amacıyla, mobil kesim üniteleri ve mezbahaları ile ücretsiz kesim hizmeti sunacak.

Kent genelinde 23 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbahada hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda mobil kesim üniteleri, ilçe mezbahaları ve merkezde bulunan Yakaköy Mezbahası ile veteriner kontrolünde ücretsiz kesimin adresi olacak.

Kurban bayramının birinci ve ikinci günü 07:00 ile 17:00 saatleri arasında mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, profesyonel kasaplar, veteriner ve yardımcı personeller eşliğinde ücretsiz kesilen kurbanlarını hijyenik bir şekilde teslim alacak.

Kesilen kurbanlar hızlıca vatandaşlara teslim edilecek

Vatandaşların kurban kesimiyle ilgili oluşabilecek mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve zamandan tasarruf edebilmelerini sağlamak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verecek olan mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda vatandaşlar ortalama 3 dakika gibi bir sürede kurbanlarını teslim alabilecek. Mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda kurbanlarını kestirmek isteyen Mersinli vatandaşlar, kurbanlıklarını kestirecekleri noktalarda sıra numarası alarak, sıra kendilerine geldiğinde güvenli bir şekilde kurbanlıklarını kestirebilecekler.

Her mobil kesim ünitesi ve mezbahada birer tane veteriner hekim hizmet verirken, bu noktalara gitmek isteyen vatandaşlar, sabah 07:00’den akşam 15:00’e kadar 2 saatte bir olmak üzere belediye taş binanın önünden Yakaköy Mezbahası’na kesim işlemini yaptırmak isteyenler için ücretsiz otobüs ring hattı hizmetiyle ulaşım sorunu yaşanmasının da önüne geçilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahalarında kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, Yakaköy, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus Mezbahalarında hizmet alabilecekler. Aynı zamanda kurbanlıklarını mobil kesim ünitelerinde kestirmek isteyenler ise merkez Akdeniz mobil kesim yerinde, Menderes Mahallesi’nde bulunan Mezitli ilçesi 1 Nolu mobil kesim yeri ve Yeni Mahalle’de bulunan Mezitli ilçesi 2 Nolu mobil kesim yerinde kurbanlarını kestirebilecekler.

Yine merkez ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı kapalı semt pazarı içinde bulunan Yenişehir ilçesi mobil kesim yeri ile Korukent

Cumhuriyet Evleri üstünde, Arslanköy Mahallesi’nde, Gözne Mahallesi’nde ve Soğucak Mahallesi’nde bulunan Toroslar ilçesi mobil kesim yerlerinde hizmet verilecek.

İlçelerde ise Erdemli ’de bulunan 3 mobil kesim ünitesinde, Silifke’de bulunan 3 mobil kesim ünitesinde ve Tarsus’ta bulunan 3 mobil kesim ünitesi ile Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Gülnar ve Mut’taki mobil kesim ünitelerinde kurbanlıklar hızlı ve hijyenik bir şekilde kesilerek, vatandaşlara teslimi yapılacak.