Mersin Müftülüğünde Hac Ön Kayıtları Başladı

Mersin Müftülüğünde Hac Ön Kayıtları Başladı
Mersin Müftülüğü, 2018 yılı hac ön kayıtlarının bugün itibariyle başladığını belirterek, kayıtların 29 Aralık 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Mersin İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, hac ön kayıtları için il ve ilçe müftülüklerinin tüm hazırlıkları tamamlayarak, gerekli önlemleri aldığı ifade edildi. Açıklamaya göre, önceki yıllarda ön kayıt yaptırıp 2017 yılında kayıt yeniletip kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıtları da 21-29 Aralık tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenecek. İl/ilçe konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

Öte yandan, 2018 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatları da aynı tarihler arasında alınacak. Hacca gitmek isteyenler, Diyanet İşleri Başkanlığının internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecekler. Müracaatlarda eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya aralarında hiçbir akrabalık bağı olmayanların, istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde kuraya girme talepleri kabul edilecek.

Ayrıca, talepleri halinde engelli vatandaşlar da hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte, mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olan bayanlar ise ancak hacca hiç gitmemiş mahremleri ile müracaat yapabilecekler. Hacca götürülmek istenilen 0-12 yaş çocukların kayıtları ebeveynleri ile birlikte yapılacak, 7-12 yaş arası çocuklar kuraya dahil edilmeyecekler. Ancak, çekilecek kuradan sonra kesin kayıt hakkı elde eden ebeveynler 0-6 yaş arası çocuklarını istemeleri halinde beraberlerinde hacca götürebilecek, 7-12 yaş arası çocuklarını ise hacca götüremeyecekler.

İlk defa kayıt yaptırmak isteyenlerin, ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatırmaları gerekiyor. Ön kayıt yaptıran hacı adayları kayıt durumlarını ‘hac.diyanet.gov.tr’ adresinden sorgulayabilecekler.