Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ab Projelerinde Türkiye Birincisi Oldu

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ab Projelerinde Türkiye Birincisi Oldu
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Avrupa Birliği (AB) projelerinde Türkiye birincisi olduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, 2017 yılı ’Erasmus Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği’ (KA101) faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirmesi sonucunda, Mersin’in 22 asil ve 17 yedek proje ile Türkiye birincisi olduğunu açıkladı.

Koca, Türk Ulusal Ajans Başkanlığına sunulan 3 bin 500 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanların içerik değerlendirmesine alındığını ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildiğini ifade eden Koca, "İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 113 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmış olup, 85 proje teklifi yedek olarak belirlenmişti. 25 Aralık 2017 tarihinde sağlanan ek bütçe ile yedek projeler de desteklenmiş ve bu kapsamda 15 projemiz daha kabul edilmiştir. 22 asil ve 15 yedek olmak üzere toplam kabul gören 37 proje ile ’K1 Okul Eğitimi’ alanında Türkiye birinciliğimiz pekişerek devam etmiştir" dedi.

Koca, bu süreçte projelerin hazırlanmasında emeği geçen okul müdürleri ve öğretmenler ile onlara destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi yönetici ve personeline teşekkür etti.