Mersin, Emıtt’te Buluştu

Mersin, Emıtt’te Buluştu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstanbul EMITT Fuarı’na davet edilen Mersinli gazetecilerle bir araya geldi.Gecede konuşan Kocamaz, Mersin’i ayağa kaldırmak için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Mersin...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstanbul EMITT Fuarı’na davet edilen Mersinli gazetecilerle bir araya geldi.
Gecede konuşan Kocamaz, Mersin’i ayağa kaldırmak için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Mersin için herkesi birlik olmaya davet ediyorum. Biz bir araya gelirsek, bütünleşirsek, ortadaki taşı çok daha kolay kaldırırız. Biz bu iş için varız. Bu mücadelede, Mersin’e hizmet yolunda herkesi destek vermeye bekliyoruz" dedi.
Düzenlenen bütün turizm fuarlarına, Mersin’i dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için katılmak istediklerini belirten Kocamaz, “Mersin, bundan sonra ülke içerisinde açılan her fuarda olmaya devam edecek. İnşallah 12 -15 Mart 2015 tarihleri arasında Ankara’da yine tanıtım günleri düzenleyeceğiz. Bununla ilgili gerekli hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Mersin’i aynı zamanda bir spor kenti yapmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Kocamaz, şöyle devam etti; "Mersin’de yine bir ilki gerçekleştirerek nisan ayı içerisinde Anamur’dan Adana’ya kadar 5 gün sürecek bir bisiklet turnuvası tertip ettik. İnşallah bunu da en kısa sürede uluslararası hale getireceğiz. Tarsus’ta 10-12 yıl önce uluslararası yarı maraton başlatmıştık. Tam maratonu da inşallah eylül ayı içerisinde Mersin’de gerçekleştireceğiz. Bu konu Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun gündemine alındı. Artık Mersin, spordaki başarısıyla da dünyaya tanıtılmış olacak. Dünyanın değişik ülkelerinden maratoncular Mersin’e gelecekler ve Mersin’in tanıtımına katkı sunacaklar."