Mersin Büyükşehir Belediyesporda 4 Hafta Sonra Gelen Galibiyet Sevinci

Mersin Büyükşehir Belediyesporda 4 Hafta Sonra Gelen Galibiyet Sevinci
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor’da, 4 hafta aradan sonra gelen galibiyetin sevinci yaşanıyor. Genel Menajer Melahat Aydın, "4 haftadır mağlup oluyorduk. Geçtiğimiz hafta evimizde mutlaka kazanmak istiyorduk ve bunu başardık. Şimdi yeniden bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz" dedi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne zorlu rakiplerle oynadığı maçlarla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, 11 maç sonunda 5 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı. 4 maçtır üst üste mağlup olan Mersin ekibi, geçtiğimiz hafta sonu evinde Çukurova Basketbol’u 73-66 yenerek hem mağlubiyet serisine son verdi hem de rahat bir nefes aldı.

"Mutlaka kazanmak istiyorduk ve bunu başardık"

Takımın genel durumuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, lige zorlu maçlarla başladıklarını kaydederek, "Galatasaray ve Fenerbahçe ile lige başlamak bizim açımızdan biraz şanssız bir başlangıç oldu. Çünkü ligin ilk maçları her zaman zor geçer. Hele ki birde ligin en güçlü 2 takımına karşı oynuyorsanız daha da zor geçer. Beklediğimiz gibi ilk 2 maç diğer maçlara göre daha da zor geçti ve sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Ardından ise oynadığımız 4 maçta güzel bir oyun sahaya yansıttık ve bu maçlardan galibiyetler aldık. Tabi bir taraftan da Avrupa maçlarına çıktığımızdan dolayı takımımızda bir yorgunluk ortaya çıktı. Beşiktaş maçıyla başlayan ve sırasıyla Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Botaş maçlarından mağlubiyetle ayrıldık. Bu maçlarda kötü oynamadık ama hem yorgunluğun verdiği etki hemde maçların kırılma anlarında atamadığımız sayılar veya yediğimiz sayılar mağlubiyette etkili oldu. Geçen hafta evimizde Mersin’in diğer takımı olan Çukurova Basket ile karşılaştık. Tüm hafta boyunca iyi antrenmanlar yaptık. Maça da iyi başladık ve sahada özellikle 2. periyottan sona iyi bir oyun ortaya koyduk. Bu maçı mutlaka kazanmak istiyorduk ve bunu başardık. Bütün oyuncularımızı kutluyoruz" diye konuştu.

"Yeniden bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz"

Bu hafta sonu Samsun Canik Belediyesi deplasmanına gideceklerini kaydeden Aydın, "Canik Belediye ekibi de bizim gibi ligde 5 galibiyet, 6 mağlubiyet almış bir takım. Şu anda averajla bizim altımızda bulunuyorlar. O yüzden bizi deplasmanda çok zorlu bir maç bekliyor. Özellikle rakibimiz evinde oynayacağı maçı kazanıp, bizim üstümüze çıkmak isteyecektir. O yüzden kıran kırana bir maç geçmesini bekliyoruz. Ancak bizde her maç olduğu gibi bu maçta da sahada sonuna kadar mücadele eden, galip gelmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her zaman diyorum bizim takımımız istediği zaman her takımı yenebiliriz. İnşallah bu maçada istediğimiz gibi başlayıp, güzel bir sonuçla kentimize geri dönmek istiyoruz. Artık yeniden bir galibiyet serisi yakalayıp, üst sıralara çıkmak hedefindeyiz. Çünkü bizim lig öncesinde ki hedefimiz ligi ilk 5 içinde bitirmekti. Bu hedef doğrultusunda da maçlarımızdan galibiyetle ayrılmak zorundayız" şeklinde konuştu.