Mersin Büyükşehir Belediyesi E-Belediye Sistemini Hayata Geçirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi E-Belediye Sistemini Hayata Geçirdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa evinden çıkmadan ödeme kolaylığı sağlamak hem de belediye tahsilat oranlarında iyileştirme yaparak gelirleri artırmak hedefiyle e-belediye sistemini hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen “Yönetim Bilgi Sistemi” projesi kapsamında kurulumu sağlanan e-belediye sistemi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Vakıfbank arasında Mobil POS anlaşması yapılarak e-ödeme sistemi aktive edildi. Anlaşmayla e-belediye sistemi üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne olan borçları öğrenmek ve kredi kartı ile güvenli bir şekilde ödeme yapabilmek mümkün hale getirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yönetim Bilgi Sistemi projesi sayesinde e-belediye sistemi ile ödeme, dilekçe ve AYKOME kazı ruhsatı işlemleri olmak üzere 3 farklı konuyla ilgili işlem yapılabilecek. Ödemi işlemleri ile vatandaşlar belediye sisteminde kayıtlı adres bilgilerine ulaşabilecek, mevcut borçlarını, eski beyanlarını, tahakkuklarını ve tahsilatlarını görüntüleyebilecek. Vatandaşlar sistem ile vergi borçlarını da ödeme imkanı bulurken, aynı zamanda yapılan ödemeye e-makbuz da basılabilecek. Dilekçe işlemleri sayesinde ise belediyeye Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden verilmiş olan dilekçeler için belge sorgulama ve belge imza doğrulama seçenekleri yerine getirilecek. AYKOME kazı ruhsatı işlemleri ile de kazı başvurusu yapmak, mevcut başvuruları sorgulamak ve altyapı kurum onayı bekleyen başvuruları görüntülemek mümkün olacak.

E-belediye sistemine ebelediye.mersin.bel.tr adresinden veya Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sayfasının E Belediye-Borç Sorgulama ekranından 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilecek.