Mersin Barosundan Gaziantepteki Öğrencilere Kitap Bağışı

Mersin Barosundan Gaziantepteki Öğrencilere Kitap Bağışı
Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuk kumbarasında toplanan kitapları, Gaziantep’teki öğrencilere bağışladı.

Mersin Barosu’nda ve ilçe adliyelerde bulunan Mersin Barosu Çocuk Kumbarasına, hayırsever avukatların ve vatandaşların bağışlamış olduğu kitaplar toplanarak, Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Abdurrahman Alkan Ortaokulu öğrencilerine gönderildi.

Mersin Baro Başkanı Ali Er, Mersin Barosu Çocuk Kumbarasında biriken kitap, kıyafet ve oyuncakların, Çocuk Hakları Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldığını belirterek, "Kumbaramızda biriken kitaplarımız, Gaziantep’te öğrencilerimize bağışladık. Mersin Barosu olarak, sosyal sorumluluk çalışmalarımızla sadece Mersin’e değil, çevre illere de katkı sağlıyoruz” dedi.

Kitap okuma alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin önemine değinen Er, “Okumayan millet geçmişini, kültürünü ve tarihini bilemez. Çocuklarımıza küçük yaşta tarihimizi ve kültürümüzü öğretmeliyiz, ufkunu genişletmeliyiz. Bu da kitap okuma alışkanlığı ile olur. Amacımız, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak” ifadesini kullandı.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan ise, Çocuk Hakları Merkezi olarak, Mersin merkez ve tüm ilçelerde bulunan okullarda başlatmış oldukları eğitim seferberliğinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi çocuklara da destek olduklarını kaydederek, "Okullarda öğrencilerimize okul ihtiyaçları ve kırtasiye malzemeleri yardımı yapıyoruz. Ayrıca Mersin Barosu Çocuk Kumbarasında biriken kıyafet, kitap ve oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Kitapları, Gaziantep’te Abdurrahman Alkan Ortaokulu öğrencilerine ulaştırarak eğitimlerine katkı sağladık. Hayırsever meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız, kitaplarını evde raflarda tozlanmaya bırakmak yerine, çocuk kumbaramıza bağışlandığında, çocuklarımızın eğitimine büyük ölçüde katkı sağlamış oluyorlar" diye konuştu.