Meram’da Kültür-sanat Etkinlikleri Dolu Dolu Geçti

Meram’da Kültür-sanat Etkinlikleri Dolu Dolu Geçti
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi 2014 yılında düzenlediği sosyal ve kültürel programlarla şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağladı.Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi 2014 yılında düzenlediği sosyal ve kültürel programlarla şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağladı.
Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Meram Belediyesi, düzenlediği programlarla 2014 yılına damgasını vurdu. Temel belediyecilik hizmetleri yanı sıra şehrin kültür ve sanat hayatına katkılar sunan Meram Belediyesi, Başkan Fatma Toru’nun göreve gelmesiyle önemli etkinlikler düzenledi. Düzenlenen konserler, söyleşiler ve konferanslara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
1 Nisan - 31 Aralık tarihleri arasında 5 konser, 1 festival, 1 çocuk şenliği, 8 konferans, 1 aile eğitim semineri, 14 ramazan şenliği, 3 imza günü düzenlendi.
SEVİLEN SANATÇILAR HALKLA BULUŞTU
“Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşi ve konserlerde sevilen sanatçılardan Mustafa Cihat, Vedat Sakman, Rumi Türk Musikisi Topluluğu, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile Gündoğar gibi önemli isimler sahne aldı.
Ayrıca bu dönemde; İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Gazeteci Yazar Alper Tan, Yrd. Doç. Dr. Ali Vasfi Kurt ve Prof. Dr. Ramazan Arı gibi tanınmış isimler konferanslar verdi.
İLK KEZ HAVUÇ FESTİVALİ DÜZENLENDİ
Meram Belediyesi, Türkiye’nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 60’ını karşılayan Kaşınhanı Mahallesi’nde ise ilk kez "Havuç Festivali" düzenledi. Festivalde sevilen sanatçı Latif Doğan sahne aldı.
Meram Belediye Tiyatrosu tarafından Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu konu edinen "Osman Gazi ve Şeyh Edebali", Hz. Mevlana’yı konu edinen “Bir Gönül Hikayesi”, Orta Doğu´da yaşanan dramı konu edinen “Orta Doğu”, Kanuni Sultan Süleyman’ın devlet yönetimindeki üstün başarılarını anlatan "Kanuni ve Sinan" oyunları sahnelendi. Yetişkinler için sahnelenen 4 oyunu, 30 gösterimde yaklaşık 16 bin kişi izledi. Tiyatro oyunlarında çocuklar da unutulmadı. Obeziteyle mücadele kapsamında sahnelenen ve doğal beslenmeyi konu edinen "Beyaz Kız İle Cızbız" isimli oyunu, 21 gösterimde yaklaşık 12 bin öğrenci izledi.
DÖRT MEVSİM MERAM FOTOĞRAF YARIŞMASI
Meram’ın doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla “Dört Mevsim Meram” isimli ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendi. Yarışmanın ilk etabı tamamlanırken ikinci etabı olan “Meram’da Kış” konulu fotoğraf yarışmasına ise başvurular halen devam ediyor.
YAZARLAR ÇOCUKLARLAR BULUŞTU
Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle düzenlenen "Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinde çocuk edebiyatının ünlü yazarları öğrencilerle buluşturuldu ve kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı. Yazarlar İrem Uşar, Çetin Duran ve Sevim Ak çocuklarla hem sohbet etti hem de kitaplarını imzaladı. Yapılan programlarda özel günler de unutulmadı. Anneler Günü ile Öğretmenler Günü’nde özel programlar düzenlendi.