Meram Belediyesi 2014’te Meram’a 32 Park Kazandırdı

Meram Belediyesi 2014’te Meram’a 32 Park Kazandırdı
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2014 yılında 32 adet park ve 81 bin metrekarelik yeşil alan çalışması yaptı.Meram Belediyesi, 2014’te farklı alanlarda önemli hizmet ve yatırımlar yaparken park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2014 yılında 32 adet park ve 81 bin metrekarelik yeşil alan çalışması yaptı.
Meram Belediyesi, 2014’te farklı alanlarda önemli hizmet ve yatırımlar yaparken park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi ve diğer yeşil alan çalışmalarında da başarılı bir dönem geçirdi.
2014 yılında 32 adet park ve çocuk oyun alanını ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Yeni yapılan park alanlarının yeşil görünüm kazanması için 81 bin metrekare çim ekimi yapılmıştır. Ağaç dikim sahalarımız, park alanlarımız, cadde ve sokaklarımızda 15 bin adet fidan dikimi yapılmıştır” dedi.
DUTLUKIRI PARKI’NDAKİ ÇALIŞMALAR 2015’TE TAMAMLANACAK
Konya´daki en büyük piknik alanlarından biri olan Dutlukırı Kültür Parkı´ndaki revizyon çalışmasının da büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Toru, “1 milyon metrekarelik bir alanda, şu an itibariyle yollarımız, ana arterlerimiz, parke ve bordür çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış oldu. Bunun yanı sıra farklı donatılarla da bu alanı halkımız için daha cazip bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda çocuk oyun alanları, seyir terasları, kır lokantası, kır kahvesi ile süs bitkilerinin bulunduğu bahçeler ve üzüm bağları çok farklı bir şekilde burada yeniden oluşturulmuş olacak. İnşallah önümüzdeki 2015 yılı yaz döneminde halkımız Dutlukırı piknik alanını, fonksiyonel bir şekilde tekrar kazanmış olacak” diye konuştu.