Melekhan Kavas, Düzen Değişecek dedi.

Melekhan Kavas, Düzen Değişecek dedi.
Saadet Partisi Karaman Milletvekili adayı Melekhan Kavas, Özellikle Eğitim ve aile yapısında ki düzenin değişeceğini söyledi.
Saadet Partisi Milletvekili adayı Melekhan Kavas yazılı bir açıklama yaparak seçim çalışmalarını değerlendirdi.
 
Seçim çalışmalarını değerlendiren Saadet Partisi Milletvekili adayı Melekhan Kavas, Saadet Partisine büyük bir teveccühün olduğunu belirtti. Kavas; “24 Haziran Milletvekili seçimleri için çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Günlerdir sahadayız, sokaktayız. Zor şartlara rağmen girilmedik sokak, çalmadık kapı bırakmamak arzusu içindeyiz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda, Ramazan ayının da bereketi ile büyük bir ilgi ile karşılanıyoruz. Saadet partisine büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Tüm vatandaşlarımıza ama özellikle tüm hanım kardeşlerimize gösterdikleri alakadan dolayı müteşekkiriz.” dedi.
Saha çalışmaları esnasında en büyük sorunun ekonomi olduğunu gördüklerini belirten Kavas; “Çalışmalarımız esnasında gördük ki ekonomik sıkıntı had safhada ve bu sorun beraberinde sosyal sorunları da getiriyor. Boşa oranlarındaki artış, şiddet, cinnet, intihar olaylarının en önemli kaynağı olarak ekonomik sıkıntı öne çıkıyor.” dedi.
İktidarın ekonomi politikalarının ranta yönelik olduğunu ve Saadet partisi iktidarında üretime dayalı, halkın refahını baz alan bir ekonomi politikası uygulanacağını belirten Kavas, eğitim konusuna değindi “Eğitim öngörülemeyen, sürekli ve ani kararlarla sürekli değişerek adeta yapboza döndü. Eğitim bu şekliyle çocuklarımızı hayata ve geleceğe hazırlamaktan çok uzaktadır. Saadet Partisi iktidarında eğitim millileştirilecek çocuklarımız yetenek, karakter ve eğilimlerine göre yönlendirilecek, sınavlar olabilecek en az seviyeye indirilecektir. Üniversitelerde araştırma, bilgi üretme ve yayma işlevi hızlandırılacak, yüksek lise konumunda çıkarılacaklardır.” dedi.
Günümüzde kadının hak ettiği değeri göremediğini belirten Melekhan Kavas; “Şimdilik yeryüzünde hüküm süren kapitalist düzen, kadına hiç değer vermemektedir aileyi yok saymakta her aile üyesinin para kazanmak zorunda olduğunu dikte etmektedir. Bu düzen değişecektir. Saadet Partisi iktidarında Kadını saygınlaştıran, aileyi yücelten bir politika tanzim edeceğiz. Kadına yönelik şiddet ile mücadele edeceğiz. Çalışan kadınların çocuğunu yetiştirme konusunda her türlü destek verilecektir.” İfadelerini kullandı.
Melekhan Kavas açıklamasını “Halkımızın sağduyusuna güvenimiz tamdır. Vatandaşımıza çağrımız, geleceğinden endişeliysen #Değiştir.” diyerek bitirdi.