Mehmet Sami Şahin basın açıklaması yaptı

Mehmet Sami Şahin basın açıklaması yaptı
AK Partinin tartışmalı kongresinden sonra aday olmak isteyen Mehmet Sami Şahin basın açıklaması yaptı

AK Partinin Merkez ilçe kongresinde aday olmak isteyen ama aday yapılmayan Mehmet Sami Şahin kongrede ve öncesinde yaşananları anlattı.

İşte Mehmet Sami Şahin'in o açıklaması; " 

12 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen AK Parti Karaman Merkez İlçe Kongresinde yaşanan olaylar ve daha sonrasında yaşanılan süreç bu açıklamayı yapmamı kaçınılmaz kılmıştır.
Kongreden yaklaşık 3 hafta önce başkanlık için aday olmaya karar verdiğimde ilk görüştüğüm insanlardan biride o dönemin mevcut Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç’tur. Akabinde izlemiş olduğum yollardan bir tanesi de Karaman Koordinatörü olan Mehmet Sait Kayan ile yapmış olduğum telefon görüşmesidir. Bu görüşmede Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğumu belirtmem üzerine telefonda ‘Biz tek liste olarak Feyzullah Tunç ile kongreye gitmeyi düşünüyorduk’ diye belirtmiş ve şahsıma ‘Neden böyle bir şey yapma gereği duydunuz’ şeklide bir soru yönelmiştir. Şahsım olarak bu dava için yıllardır hizmet ettiğimi, gençlik teşkilatlarından yetişerek bu davanın daha ileriye gitmesi için, daha çok mücadele edeceğimi kendisine ilettim. Daha sonrasında bana geri dönüş yapacağını söylemesinin akabinde telefon görüşmemizi sonlardık. Kongreden bir gün öncesine kadar tarafıma dönüş yapmamıştır. Kongre de belirttiği gibi 2 gün önce adaylık çalışmamızı öğrenmemiştir. Zira haftalar önce arayıp bildirdiğim açık iken; ilimize seçime kadar gelme tenezzülünde dahi bulunmamıştır.
 
Çalışmalarımıza başladığımızda ilk ziyaret ettiğimiz isimler bu davaya yıllarca hizmet etmiş değerli büyüklerimiz olmuştur. Yapmış olduğumuz istişarelerde en önemli ilham kaynağım Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır’ sözü olmuştur. Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olmam münasebetiyle oy isteyeceğim dava arkadaşlarımızın adının yazılı olduğu delege listesi 25.08.2020 tarihli 12 numaralı evrak kaydı ile Karaman AK Parti Merkez İlçe Başkanlığından tarafımca dilekçe ile talep edilmiş olup, şahsıma geri dönüş yapılmamıştır. Nitekim seçim sürecinde kanun gereğince askıya çıkma zorunluluğu olan 7 gün kala listeyi askıdan almış olduk. 7 günlük süre zarfında 400 delege ile görüşme yapmak için gece gündüz demeden davamıza gönül vermiş arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza devam ettik. Ulaşabildiğimiz tüm delegelerimizin gönlünü ve oyunu kazanabilmek için kendimizi, inandığımız yolu anlattık. Bizlere destek veren delegelerimizi ve dava arkadaşlarımızı gördükçe daha azimle çalışmayı, bu sürecin bir bayrak yarışı olduğunu ve bayrağın daha ileriye gitmesi için yapılması gerekenleri daha iyi anlamış olduk.
 
Genel Merkez Koordinatörü tarafından seçimden 1 gün önce şahsımla yüz yüze görüşmek istediği konusunda bir talep aldım. Akabinde 11.09.2020 Saat: 18.30 civarında kendisi ile görüşmek için buluştuk ve görüşmemiz saat 21.30’a kadar sürdü. 3 saat süren görüşmemizde ertesi gün yapılacak kongrede aday olmamam konusunda telkinlerde bulundu. Sürecin demokratik bir süreç olduğunu, kongre için çalışanlar onlarca dava arkadaşımızın olduğunu, bizlere inanan delegelerimizi yüz üstü bırakmayacağımı ve bu bayrak yarışından asla çekilmeyeceğimi kendilerine ilettim.
 
Tüm bu süreçte hiçbir zaman Partimiz ve Davamızın zarar görmemesi için sessiz kaldım. Ancak suskunluğumuz ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ atasözünde olduğu gibi delegelerimizin seçme hakkını elinden alan Divan, demokrasi temellerine aykırı kararlar almıştır. Şahsıma ve beraber yol yürüdüğüm dava arkadaşlarıma saldırıda bulunan, ithamlar üreten ve aşağılayıcı üslup kullanan divan başkanı diğer listede bulunan dava arkadaşlarımızın da meşruiyetine gölge düşürerek onlara da büyük bir haksızlık yapmıştır. Karaman’ı Karamanlıdan daha iyi kimse tanıyamaz. Karaman da AK Parti Çatısı altında siyaset yapan değerli dava arkadaşlarım ve büyüklerime yapılan saygısızlık asla kabul edilemez.
 
Kongre’de yaşanan olaylar ile alakalı olarak gerekli açıklamayı Avukatım İsmail Kızık kamuoyu ile paylaşacaktır. Yaşanan tüm bu süreçler içerisinde demokrasiye destek veren tüm AK Parti’li kardeşlerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bu dava sizlerin desteği sayesinde var oldu ve olmaya devam edecektir. Ülkemizin ve mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan uğrunda her zaman inandığımız bu kutlu yolda yürümeye devam edeceğiz.