Medikal Şef Emrah Fandaklı Öğrencilerle Buluştu

Medikal Şef Emrah Fandaklı Öğrencilerle Buluştu
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Şef Emrah Fandaklı ile Workshop Eğitimi’ düzenlendi.

Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Medikal Şef Emrah Fandaklı tarafından verilen eğitime Aşçılık programı öğrencileri ve üniversite personeli katıldı.
“Taze makarna yüksek protein içerdiği için savaş zamanlarında çok kullanılırdı”
Öğrencilere öncelikle makarnanın tarihinden bahseden Şef Fandaklı, “Taze makarna ilk olarak Asya Boylarına aittir. Makarnanın tarihi M.Ö. 10 bin yıl önceye dayanıyor. Taze makarna yüksek protein içerdiği için savaş zamanlarında çok kullanılırdı. Şimdilerde makarna İtalya’ya özgü gibi görünse de İtalyanlar makarna ile 14. yüzyılda Marco Polo ile birlikte tanıştılar.” dedi.
“Dünyadaki ve Türkiye’deki en popüler meslek şeflik”
Şef Fandaklı konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Dünyadaki ve Türkiye’deki en popüler meslek şefliktir. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar ilerlersiniz. Aşçılık okudunuz diye illa ki yemek yapmak zorunda değilsiniz. Videolar çekin, bu meslek üzerine yazılar yazın, sosyal medyayı takip edin. Eğer isterseniz birçok şey yapabilirsiniz. Hayat fırsatlardan ibaret. Önemli olan ne yapmak istediğinize karar vermeniz. Mutfakta binlerce ürün var; siz bunları geliştirip sunmalısınız. Ürünleri alırken mutlaka üzerini okuyun. Ortaya bir ürün çıkarırken maliyet hesabı yapın. Siz ne kadar bilinçli olursanız o kadar değer görürsünüz.”
KMÜ Aşçılık Uygulama Mutfağı’nda söyleşi ile birlikte Şef Emrah Fandaklı eşliğinde çikolatalı taze makarna ve adaçaylı pancarlı gnocchi yapıldı. Workshop eğitimi, yapılan yemeklerin tadılmasının ardından sona erdi.