Meclis Üyeleri Mersinde Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceliyor

Meclis Üyeleri Mersinde Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceliyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yapılan hizmetlerin meclis üyelerine tanıtıldığı ‘Hizmet Tanıtım Programı’nın ikinci gününde Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde hayata geçirilen projeler yerinde inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ’Hizmet Tanıtım Programı’ kapsamında meclis üyeleri ile birlikte Anamur Mezbahasının temel atma törenini de gerçekleştirdi. Kocamaz, üç gün boyunca devam eden programın ikinci gününde ilk olarak Aydıncık’ta hayata geçirilen ve vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran projeleri meclis üyelerine tanıttı. Ayrıca Kocamaz, meclis üyelerinin katılımıyla birlikte, Anamur ve Bozyazı ilçelerine hizmet verecek, günlük 30 büyükbaş, 130 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan ve 2018 yılı Mayıs ayında faaliyete açılması planlanan Anamur Mezbahasının temel atma törenini de gerçekleştirdi.

“Kurucu belediye görevini üstlendik”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anamur’a kazandırılacak olan mezbahanın temel atma töreninde konuşan Kocamaz, “30 Mart 2014’den bu yana büyükşehir belediyesi olarak hiçbir ilçe ayrımı yapmadan Adana’dan Antalya’ya kadar, Toroslar’ın tepesinden Akdeniz’e kadar bütün Mersin’de yoğun bir çaba içerisindeyiz. 30 Mart öncesinde Türkiye’de 16 büyükşehir vardı ve şu anda 30 büyükşehir var. Mersin daha önce de büyükşehire ev sahipliği yapıyordu, şimdi de yapıyor ama ikisinin arasında bir fark var. 30 Mart gecesi merkezdeki 4 ilçe dışında 9 ilçe daha ilave edildi. Mersin bütünü, köyüyle, kentiyle ve kapanan beldeleri ile büyükşehir sınırlarına alındı. Dolayısıyla biz kurucu belediye başkanlığı görevini üstlenmiş olduk” dedi.

“Bizler hep zor işlere talip olduk”

30 Mart 2014 sonrasında büyükşehir belediyesi olarak ilçelere daha iyi hizmet verebilmek adına yaptıkları hizmetleri ve hayata geçirdikleri çalışmaları sıralayan Başkan Kocamaz, “İşimizin zor olduğunu biliyorduk, ama bizler geçmişten bu yana hep zor işlere talip olduk ve bölge genelini düşündüğünüz zaman çok zor bir süreci başarma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

Genel bütçeden belediyelere aktarılan bütçe hakkında konuşan Kocamaz, “Bu dar bütçelerle, bu kadar geniş alanların bütün ihtiyaçlarını ve yılların ihmalini bir anda ortadan kaldırmamız gerçekten çok zor. Biz şu anda karıncanın hacca gitmesi misali yola çıkmışız ve giderken bu eksiklikleri tedarik ederek yolumuza devam edeceğiz. Şunu herkes bilsin ki, o hedefe de mutlaka varacağız. 2000’li yıllarda dahi Güney Doğu’da değil, bizzat Mersin’de ve özellikle kırsalda suyu olmayan, yolu olmayan yerleşim birimlerini gördükçe gerçekten hayıflanıyor ve üzülüyoruz. Birileri bundan rahatsız da olsa kırsaldaki yılların ihmalini ortadan kaldırmak için gayretimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.