Mahkum Hakime Musluk Başlığı Fırlattı

Mahkum Hakime Musluk Başlığı Fırlattı
Manisa’nın Salihli ilçesinde bir suçtan yargılanan sanık, duruşmada hakimin kararı yüzüne okumasının ardından yanında getirdiği musluk başlığını hakime fırlattı.Bilecik Kapalı Cezaevi’nde cezasını çeken mahkum G.D., Salihli’de...

Manisa’nın Salihli ilçesinde bir suçtan yargılanan sanık, duruşmada hakimin kararı yüzüne okumasının ardından yanında getirdiği musluk başlığını hakime fırlattı.

Bilecik Kapalı Cezaevi’nde cezasını çeken mahkum G.D., Salihli’de işlediği bir suçtan dolayı yargılanmak üzere ilçeye getirildi. G.D, Salihli Adliyesi’ndeki duruşma öncesi adliye binasında bulunan nezarethaneye konuldu. Nezarethane içerisindeki tuvalette bulunan musluğun başını söken G.D, daha sonra duruşma için üst katta bulunan duruşma salonuna çıkarıldı. 1. Asliye Ceza Salonu’ndaki duruşmada Hakim K.E.’nin kararı okuduğu sırada sanık, cebinden musluk başlığını çıkararak hakime fırlattı. Musluk başlığı, hakim K.E’nin sağ serçe parmağına ve ardından arkada bulunan panoya isabet etti. G.D. hakkında kamuya ait musluğa, panoya zarar vermek ve kamu görevlisine saldırmaktan dolayı soruşturma başlatıldı. Hakkındaki suçlardan dolayı şuanda tutuklu bulunan ve diğer davalardan da tutuklu yargılanan G.D, olayın ardından tekrar Bilecik Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Hakim K.E’nin Salihli Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından taburcu olduğunu söyledi.

Öte yandan Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız olayı kınayarak, “Salihli 1. Asliye Ceza Hakimi K.E., hırsızlıktan tutuklu sanık G.D.’nin duruşmasında hükmü açıklarken sanık tarafından daha önceden temin edilen çeşme musluğunu yüzüne fırlatmak suretiyle el parmağı kırılacak şekilde yaralanmıştır. Bu son menfur olayda göstermektedir ki, yargı mensuplarına yapılan yoğun saldırılar devam etmektedir. İster hakim, ister savcı, isterse avukat olsun yargıya ve yargı mensuplarına yöneltilen bütün saldırıları kimden ve nereden gelirse gelsin nefretle kınıyor, saldırıya uğrayan hakim K.E. ve ailesi ile tüm yargı camiasına geçmiş olsun diliyoruz” dedi.